Kahvinörtin mokkapalat -resepti

Täydellisten mokkapalojen salaisuus on tummapaahtoinen kahvi Café Parisien. Testaa reseptiä ja ihastu! 

Mikä erottaa kahvinörtin mokkapalat muista resepteistä? No Café Parisien tietenkin! Café Parisien on ryhdikkään suklainen kahvi ja makuprofiilinsa ja tummapaahtoisuuden vuoksi se sopii erinomaisesti muun muassa mokkapalojen kuorrutteeseen. Maun maksimoimiseksi, mittaa kahvia valmistaessa kukkurallisia kahvimitallisia, niin kahvin maku pääsee oikeuksiinsa suklaisessa kuorrutteessa.  

Kahvinörtin mokkapalat (1 uunipellillinen)

Pauligin inkun mokkapala resepti

 

Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 2 1/2  dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 75 g voita
  • 3/4 dl vahvaa kahvia (Café Parisien esimerkiksi)
  • 4 dl tomusokeria
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle nonparelleja.

Ohjeet:

Sulata voi. Lisää voisulaan kylmä maito, jolloin se jäähtyy sopivasti. Yhdistä kuivat aineet valmiiksi erilliseen kulhoon. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Nauti kupillinen kahvia ja säästä pannun pohjat kuorrutteeseen. Aloita kuorrutuksen valmistus sulattamalla voi kattilassa. Lisää kahvi joukkoon. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää levitettäväksi ja silloin se imeytyy pohjaan. Kuorrutteen jäähtyessä, se paksuuntuu sopivaksi). Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu. Leikkaa sopivan kokoisia paloja. Nauti mokkapalat Café Parisien -kahvin tai Juhla Mokka Tumma Paahto -kahvikupillisen kera!

Makoisin kahviterveisin, Pauligin Inkku :)

Mokkapalat Pauligin inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top