Kahvin kaveriksi korvapuusteja

Tulevana perjantaina vietetään kansallista korvapuustipäivää. Korvapuustin makupariksi suosittelen alkuperämaakahvi Mexicoa. Tämä vivahteikkaan makea-arominen kahvi sopii täydellisesti kanelisen korvapuustin makupariksi. Kumpikaan ei ylitä toisensa makua, vaan ne muodostavat yhdessä harmonisen makukokemuksen.

Korvapuustireseptejä on varmasti yhtä monia kuin on leipojiakin. Alta löydät muutaman vinkkini poimittavaksi reseptikirjaasi. Halutessasi voit kokeilla hieman erilaista versiota, jossa on ripaus pistaasipähkinää.

Pullataikina

150g voita 
5dl maitoa
1 rkl hienonnettua kardemummaa 
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria 
½ tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Sillä aikaa voit nauttia kupin kahvia.

Kanelikierteet

Täyte:
200 g voita
2 dl voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Voiteluun:
1 muna+1 rkl vettä

Päälle:
4 rkl raesokeria
1 rkl rouhittua kardemummaa

Leivo pullataikina perusohjeen mukaan.

Vatkaa täytettä varten voi, sokeri, vanilliinisokeri ja kaneli sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle. Taita levy kahtia niin, että täyte jää väliin. Kauli kevyesti. Jaa taikina noin 15 cm pituisiksi kaistaleiksi. Kieritä kaistaleet ja rullaa pullaksi.

Aseta pullat leivinpaperille uunipellille ja kohota rauhassa. Voitele kohonneet pullat munan ja veden seoksella. Sirottele päälle raesokeria ja rouhittua kardemummaa. Paista 225 asteen lämmössä noin 8-10 min.

Pistaasipähkinä-kanelikierteet
4dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
2 dl sokeria 2 rkl vettä
(2 rkl konjakkia)
150g huoneenlämpöistä voita
1 rkl kanelia

Leivo pullataikina perusreseptin mukaan.

Sekoita kulhossa pistaasipähkinärouhe, sokeri, kaneli, vesi ja konjakkitilkka. Lisää voi ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Jaa taikina viiteen osaan. Kaulitse yksi osa kerrallaan pyöreäksi (halkaisijaltaan noin 30 cm) levyksi. Levitä päälle täytettä ja jaa taikinalevy kahdeksaan osaan. Rullaa sarveksi leveämmästä reunasta aloittaen. Aseta sarvet pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 45 min.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita muna ja vesi. Voitele sarvet ja paista uunissa noin 8-10 min. Sirottele jäähtyneiden sarvien päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Nauti Mexico-kahvin kera!

Pullantuoksuisin terveisin,

Noora

Tags 
korvapuusti
Paulig Mexico
Santa Maria
makuparit
kansallinen korvapuustipäivä