KAHVIKUPIN ÄÄRELLÄ

Picture 001Uusi vuosi pyörähti käyntiin, ja niin suuntasin minäkin auton nokan kohti uusia tapahtumia. Heti alkuun sain vierailla entisessä kotikaupungissani Lappeenrannassa. Tammikuun 11. päivänä tapasin Lappeenrannan Citymarketissa iloisia Etelä-Karjalan ihmisiä runsain mitoin.

Lappeenrannan vierailut ovat aina yhtä ihania! Paikalliset ovat puheliaita ja kiinnostuneita asiasta kuin asiasta, kuulumisia vaihdellaan niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa. Päivän aikana ehdittiin pohtia kahvin markkinahintoja, Juhla Mokka- ja Presidentti-kahvien eroja, Pauligin Paulan historiaa. Yhdessä ihmeteltiin autoliikennettä Suomen maanteillä, tammikuun sääolosuhteita ja vaikka mitä! Normaalin kauppapäivän aikana kupponen kuumaa kirvoittaa pintaan pieniä ja suuria tunteita.

Yleensä kaupoissa vieraillessani tapaan paljon ihmisiä. Paikkakunnan koosta riippuen kahvittelijoiden määrä vaihtelee kolmestasadasta jopa reiluun tuhanteen. Aamuisin paikalla on iäkkäämpää, aktiivista ja liikkuvaa väkeä, vuorotyöläisiä, lomalaisia ja perheenäitejä pienokaistensa kanssa. Päivän mittaan kahvilla käy myös koululaisia, ja iltapäivästä paikalle pyyhältävät töistä koteihin kiiruhtavat työläiset. Kahvin pariin heitä ei kuitenkaan tarvitse suuresti houkutella, sillä suomalaisella kahvikansalla on aina aikaa kahville. Hetken hengähdys ja sen jälkeen jaksaa jatkaa päivän touhuja ja tohinaa.

Kahvittelun lomassa ehtii tutustumaan suomalaisiin melko hyvin. Monet kansan suussa elävät totuudet muun muassa karjalaisten, hämäläisten, savolaisten ja pohjalaisten eroista pitävät hyvinkin paikkansa. Pääkaupunkiseudulla kahvi maistuu mieluiten mustana tai maidon kanssa, maaseudulla kermaa kuluu kaupunkiseutuihin verrattuna reilusti enemmän. Päivien aikana tapaan monet ensimmäistä kertaa, mutta ilahduttavan moni on tavannut Pauligin Paulan jo aiemmin. Toiset kertovat nähneensä lähes kaikki kuusitoista Paulaa, toiset taas jonkun tietyn Paulan sattumalta monta kertaa.

Lappeenrannan kahvittelujen jälkeen oli aika pakata kahvit ja keittimet autoon ja suunnata viikonlopun viettoon. Innokkaana odotan, mitä uusi vuosi tuo tulleessaan. Kalenteria vilkaistessa näyttää siltä, että voin kutsua kahville kaikki kahvinystävät ympäri Suomen! Tervetuloa kahville ja haastelemmaa miun kanssa!

Nautinnollisia kahvihetkiä,

Anni

Tags 
Lappeenranta
Juhla Mokka
Presidentti
uusi vuosi
Blogimerkintä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›