Joulukoriste käytetystä kahvipakkauksesta

Kahvipakkauksesta on moneksi ja tällä kertaa siitä loihditaan ihana joulukoriste, joka soveltuu koristeeksi vaikka joulukuuseen! Tähän ohjeeseen tarvitset kartonkia, käytetyn kahvipakkauksen ja muutaman askartelutarvikkeen. Katso tarkka ohje alta!

​Tarvitset:

  • 1 kpl käytetty Juhla Mokka kahvipakkaus
  • 1 kpl A4 kultaista kartonkia
  • Juuttinarua
  • Punaista narua tai muuta jouluista narua
  • kuumaliimapyssyn ja liimaa
  • teippiä
  • sakset
  • viivain

Ohje:

1. Leikkaa 8kpl kuvan mukaisessa mitassa olevia suikaleita. Joka toiseen kerrokseen tulee kahvipakkauksesta leikattu suikale ja joka toiseen kartongista leikattu. Suikaleita tulee siis 2 kpl 2,5 cm x 30 cm, 4 kpl 3 cm x 20 cm, 2 kpl 4 cm x 25 cm.​

Ohje helppoon joulukuusen koristeeseen

 

2. Teippaa 3 cm x 20 cm kartonkisuikaleet yhteen niin että niistä tulee kaksi pitkää suikaletta. Teippaa myös keskimmäiset  4 cm x 25cm kahvipakkaussuikaleet yhteen. Suikaleita on tällöin yhteensä 5 kpl.

3. Taittele jokainen liuska haitarimaisesti kuvan mukaisesti.

 

4. Liimaa kuumaliimapyssyllä jokainen liuska niiden päistä kiinni, jolloin niistä tulee ympyrän muotoisia. Anna liiman kuivua kunnolla.

 

5. Taita jokainen liuska sisäänpäin niin että niistä tulee medaljongin muotoisia. Laita keskelle liimaa ja anna kuivua kunnolla, jotta medaljonki pysyy kasassa. Puhaltamalla liimaa voi nopeuttaa sen kuivumista. Laita tarpeen mukaan liimaa myös medaljongin toiselle puolelle. Jokaisesta suikaleesta muodostuu siis 5 kpl medaljonkia.

 

6. Liimaa medaljongit toisiinsa kiinni kuumaliimapyssyllä käpymäiseen muotoon.

7. Leikkaa juuttinarusta sopivan mittainen pala ja liimaa se koristeen päätyyn silmukaksi. Halutessasi voit solmia jouluisesta narusta rusetin juuttinaruun, niin liima jää piiloon.

Kierrätä kahvipakkaus askartelemalla siitä ihana joulukoriste

 

 

Toivottavasti innostut testaamaan tätä ohjetta! :)

Kahviterveisin, Pauligin Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top