Olemme tehneet lupauksen, että vähennämme ilmastovaikutuksiamme 40 % vuoden 2020 loppuun mennessä verrattuna vuoteen 2015. Helsingin Vuosaaren paahtimo toimii täysin uusiutuvalla energialla, ja alkuperämaissa opastamme kahvinviljelijöitä vastuullisiin viljelykäytäntöihin. Voisimmeko vähentää ilmastovaikutustamme myös pakkauksilla?

Suurin osa elintarvikkeen hiilijalanjäljestä muodostuu tuotteen valmistuksesta, joten on tärkeää varmistaa, ettei arvokas tuote pääse pilaantumaan pakkaamisen jälkeen. Pakkauksemme on onneksi kehitetty kestäviksi, mutta silloin tällöin nekin rikkoutuvat ennen kuluttajan kaappiin pääsyä. Olemme tänä vuonna teettäneet laajan tutkimuksen, mistä kahvin vakuumipakkausten rikkoutuminen johtuu ja nyt suunnittelemme korjaavat toimenpiteet pakkauslinjoillemme ja kuljetusketjuun. 

Uusi laminaatti testikäytössä

Kahvi tarvitsee tiiviisti saumattavan ja mm. hapelta suojaavan pakkauksen, joten fossiilisista raaka-aineista valmistetun muovin korvaaminen on todella haastavaa. Nyt olemme vihdoin löytäneet laminaatin, jonka valmistukseen on käytetty muovia uusiutuvasta raaka-aineesta. Tämä raaka-aine on kasvipohjainen, ja kasvaessaan kasvi on sitonut ilmasta hiilidioksidia. Laminaatin hiilijalanjälki on siis huomattavasti alhaisempi kuin perinteisen muovilaminaatin.

Olemme nyt testanneet tätä laminaattia pienessä mittakaavassa hyvällä menestyksellä. Testit jatkuvat isommin syksyn aikana, ja innokkaana odotamme ensi vuoden alkua, jolloin toivottavasti saamme pakata ensimmäisenä tuotteena Mundo-kahvin tähän laminaattiin. 

Jaa sivu:
Back to top