Jaa sivu:

Yksi työpäivä, 200 kuppia kahvia

Ennen kuin kahvi päätyy kuluttajan kuppiin, on sitä maistettu jopa toistakymmentä kertaa. Vaikka kahvin tuotantoprosessi on paahtimoissa pitkälle automatisoitu, ei kaikissa vaiheissa kone korvaa kuitenkaan ihmistä. Aistinvarainen arviointi näkö-, tunto-, haju- ja makuaistia käyttäen on olennaista kahvien laadun määrittelyssä ja sekoitusten laatimisessa. Esimerkiksi päämaistajamme Pauligilla maistaa noin 200 kuppia päivässä. Maun ohella kahvin laadun arvioinnissa tarkastellaan myös paahtoastetta, jauhatusastetta, kahvin tilavuutta, kosteutta ja pakettiin jäävän hapen määrää.

Jokaisen raakakahvierän laatu varmistetaan ennen tuotantoon hyväksymistä. Jokainen kahvitoimitus testataan maistamalla ja hyväksytään tuotantoon lastin tullessa paahtimolle. Papujen matkan aikana kahvia testataan kahdeksan kertaa.

Kahvin tuotantoprosessi on suojattu ja se on laatusertifioitu. Kun kahvin laatu on varmistettu ja erä on hyväksytty tuotantoon, raaka-aine siirtyy paahtimon lähes kokonaan suljettuun, automaattiseen prosessiin. Kahvia ei käsitellä käsin, mikä minimoi inhimillisen virheen riskiä. Prosessin aikana laadunvarmistusta tapahtuu tiheään tahtiin ja testejä tehdään sekä fysikaalisesti että aistinvaraisesti. Kahvinvalmistusprosessimme on saanut FSSC 22 000 -sertifikaatin, joka kertoo tuoteturvallisuudesta ja hygieniasta. Lisäksi OIVA-todistuksemme on aina ollut huippulaatua.

Kahvin blendaus

Kahviblendillä tarkoitetaan kahvisekoitusta, jonka makuprofiili on luotu sekoittamalla eri maiden kahveja. Kaupoissa myytävät kahvit ovat yleensä kahvisekoituksia, jotka valmistetaan joko yhteispaahtona tai erillispaahtona. Yhteispaahdossa raakakahvipavuista tehdään sekoitus ennen paahtamista, kun taas erillispaahdossa jokainen raakakahvierä paahdetaan erikseen ja sekoitetaan vasta paahdon jälkeen.

Kahvisekoituksiin saatetaan käyttää jopa 15 eri kahvilaatua, jotta kahville saadaan omaleimainen, tunnistettava luonne. Sekoitussuhdetta muutetaan makuvivahteiltaan erilaisten kahvierien mukaan, jotta myytävä tuote olisi aina samanlainen ja tasalaatuinen. Raakakahvi ei itsessään maistu sille, minkä tavallinen kuluttaja mieltää kahvin mauksi. Aromit syntyvät vasta paahtamisvaiheessa.

Back to top