Teemu Laurell sai minulta haasteen viedä kahvinautinto uusiin ulottuvuuksiin, minkä innoittamana Teemu loihti neljä mieletöntä reseptiä kahvia raaka-aineena käyttäen. Sarjan viimeisessä jaksossa kokkailemmekin joulun tunnelmissa. Tässä resepti mausteiseen omena-kahvikakkuun!
Mausteinen omena-kahvikakku
125 g voita (huoneenlämpöisenä)
200 g vehnäjauhoja
200 g sokeria
5 kananmunaa
250 g turkkilaista jogurttia
1 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
3 omenaa kuorittuna ja pilkottuna
0,5 dl vahvaa kahvia (suositus Paulig Café Parisien)
Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon yksitellen kanamunat samalla hiljalleen sekoittaen. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita. Yhdistä erillisessä kulhossa kanelijauhe, leivinjauhe sekä jauhot ja sekoita huolella. Lisää jauhot massan joukkoon sekoittaen, jotta syntyy tasainen massa. Lisää lopuksi kuutioidut omenat ja kahvi. Sekoita. Laita taikina voideltuun ja sokeroituun kakkuvuokaan ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia kunnes kakku on kypsää. Irrota kakku varovasti vuoasta ja anna jäähtyä.
Kahvisiirappi ja paahdetut saksanpähkinät:
125 g saksanpähkinöitä
Paahda saksanpähkinät 160 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
1,0 dl vettä
150 g sokeria
75 g hunajaa
1 dl vahvaa kahvia (suositus Paulig Café Parisien)
Yhdistä aineet kattilassa ja keitä kunnes seosta on puolet jäljellä. Sekoita paahdetut saksanpähkinät kahvisiirapin kanssa ja kaada ne kakun pinnalle koristeeksi.
Luumu Creme
3 dl ranskankermaa
1 dl pilkottuja ja kuivattuja luumuja
1 dl vettä
1 tl vaniliini sokeria
0.5 dl tomusokeria
Laita pilkotut luumut veden kanssa kattilaan ja keitä kunnes luumut hieman pehmentyvät. Anna luumujen jäähtyä hetki. Vatkaa kulhossa sekaisin vaniliinisokeri, tomusokeri sekä ranskankerma. Sekoita joukkoon jäähtyneet luumut ja tarkista maku. Tarjoile kakun kanssa.
Tässä olikin tämänkertaisen haasteen viimeinen jakso, jonka myötä haluamme toivottaa kaikille kahvin ystäville oikein ihanaa joulun odotusta!
Terveisin,
Maija & Teemu