Tunnelmia Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija –kilpailuista

25.3.2014

Paulig oli aiempien vuosien tapaan mukana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija –kilpailuissa katsastamassa gastronomisen alan huippuosaajat. Kilpailun finaali käytiin Gastro –tapahtuman yhteydessä 20.3. ja finaalissa toisistaan mittaa otti kuusi kokkia ja tarjoilijaa.

 

Vuoden Kokki –kilpailijoiden tulee lyhyessä ajassa valmistaa yllättävistä raaka-aineista toimiva ja maukas kokonaisuus. Vuoden Tarjoilija sen sijaan taitaa hyvän tunnelman luomisen ja kokonaisuuden hallinnan loppuun saakka viimeisintä yksityiskohtaa myöten. Tarjoilijakisaajien ammattitaitoa kahvin saralla vahvistettiin jo aiemmin tänä vuonna Paulig Instituutin järjestämässä kahvikoulutuksessa.

 

Finaalissa kilpailusuorituksia arvioi 10 ammattituomaria. Heidän lisäkseen tilaan oli katettu kuusi pöytää, joihin asettui alan vaikuttajia mediasta, järjestöistä ja elinkeinoelämästä. Finalistit tarjoilivat päivällisen ruokajuomineen kutsuvieraspöytiin. Vuoden Tarjoilija –kilpailijoiden tuli tehtävänään valita kokkien suunnittelemiin menuihin soveltuvat viinit, tarjoiltavat juustot, sekä valmistaa ja tarjoilla tilatut kahvit ja avec-juomat. Ateriakokonaisuuden täydentävä kahvi oli valittavissa Pauligin alkuperämaakahveista tai espressopohjaisista kahvijuomista.

 

Kahvituomarina kisoissa hääri Paulig Instituutin Harri Hytönen, jonka tarkat silmät vartioivat erityisesti teknistä suoriutumista kahvin valmistuksessa. Kutsuvieraiden joukossa makuelämyksistä nautti Kaisa Junikka Pauligin kuluttajapalvelusta. Kaisa keskittyi arvioissaan erityisesti kahvivalikoiman suostuttelumyyntiin ja valitun kahvin oikeaoppiseen tarjoiluun. Lisäksi kokin ja tarjoilijan yhteistyöhön kiinnitettiin huomiota.

”Hieno päivä! Oli todella jännittävää seurata kilpailijoiden paneutumista ja tietysti ilo saada maistella valmiita herkkuja. Saisipa aina näin nauttia näin hienosta ja ammattitaitoisesta kahvitarjoilustakin”, kertoi Kaisa tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Vuoden Kokiksi 2014 kruunattiin Heikki Liekola (Grotesk Meat Bar, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilijaksi 2014 Toni Yksjärvi (Gastrobar Emo, Helsinki).