Tätä et tiennyt Suomen suosituimmasta kahvista

Juhla Mokka on Suomen suosituin kahvi ja sillä on erityinen paikka sydämissämme sekä kahvikulttuurissamme. Onhan lähes joka toinen juotu kahvikupillinen Suomessa Juhla Mokkaa ja vaaleapaahtoinen kahvi on johtanut kahvikulttuurin kehittymistä jo vuosikymmeniä. Tässä blogissa kurkataan mielenkiintoisimpiin fatkoihin Suomen suosituimmasta kahvista, Juhla Mokka -kahvista.

1. Juhla Mokka tunnettiin alun perin nimellä Juhlasekoitus. 1970-luvulla nimeksi vakiintui suomalaisten tuntema Juhla Mokka.

2. Juhla Mokka lanseerattiin vuonna 1929.

3. Juhla Mokka -kahvin maku syntyi Pauligin toimitusjohtajan Gustav Pauligin pojan Eduard Pauligin toimesta, kun hän matkusti kahviviljelyksille Väli- ja Etelä-Amerikkaan. Kuukausia kestäneeltä laivamatkalta Keski- ja Etelä-Amerikan kahviviljelyksille valikoitui vain laatukriteerit täyttävät kahvipavut, joista Juhla Mokka saa makunsa tänäkin päivänä.

4. Vuonna 1968 kultakuppi ilmestyi Juhla Mokka -pakkaukseen Vuosaareen keskustaan avatun uuden paahtimon kunniaksi. Vihkiäisiin osallistui myös Presidentti Kekkonen.

 

Juhla Mokka kahvipakkaukset ovat muuttuneet 90 vuoden aikana

Juhla Mokka -kahvipakkaukset ovat muuttuneet ajan saatossa. Kuitenkin punaisen ja kultaisen sävyt ovat pysyneet pakkauksessa läpi aikojen.

5. Noin joka toinen juotu kahvikupillinen Suomessa on Juhla Mokkaa. Se on Suomen suosituin kahvi.

6. Juhla Mokka -tekijöitä on valittu vuodesta 1979 asti ja monet näistä jo yli 50 tekijästä ovat jääneet pysyvästi suomalaisten mieliin. Kaikki tekijät löytyvät täältä.

7. Juhla Mokka -kahvin kausipainoksia on julkaistu vuodesta 2015 lähtien. Teemapakkaukset ilmestyvät yleensä äitienpäivänä ja jouluna.

Juhla Mokka teemapakkaukset ilmestyvät jouluna ja äitienpäivänä joka vuosi

Vuoden 2020 Juhla Mokka joulu -teemapakkaus ja vuoden 2021 Juhla Mokka äitienpäivä -pakkaus.

8. Juhla Mokka on yksi Pauligin maistotiimin haastavimmista kahveista. Se on parhaimmillaan kahvisekoitus jopa 10 maan kahveista. Sen makurunko tulee Brasilialaisista Arabica-kahveista, mutta myös Kolumbialaisilla kahveilla on tärkeä rooli sen maussa.

9. Juhla Mokka -kahvirasiasarja on suosittu keräilykohde. Kahvirasioita on 9 erilaista ja jokainen niistä kuvastaa omalla tavallaan taitelijian näkemystä Juhla Mokka -kahvista ja sen maailmasta. Ensimmäinen Juhla Mokka kahvirasia julkistettiin vuonna 2008. Kahvirasioista voit lukea lisää täältä.

Juhla Mokka -kahvirasioita on yhteensä 9 erilaista.

 

10. Keväällä 2021 Juhla Mokka -perheeseen lanseerattiin edeltäjäänsä pienemmät kahvipakkaukset Pikku Juhla Mokka -pakkaukset! Samalla Juhla Mokka -tuoteperhe sai kaksi uutta kahvimakua Pikku Juhla Mokka silkkinen ja Pikku Juhla Mokka samettinen. 

Uutuus Juhla Mokka -pakkaukset ovat pienempiä kuin edeltäjänsä. Samalla lanseerattiin kaksi uutta Juhla Mokka -kahvimakua!

 

Siinä oli kymmenen fatkaa Juhla Mokka -kahvista. Jos tiesit jo nämä kaikki olet todellinen Juhla Mokka-tietäjä :)

Kahvintuoksuista viikkoa!

Terkuin, Pauligin Inkku :)

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top