Pauligin Inkun kahvivinkki: näin valmistat Flat White -kahvin!

Ihmetteletkö usein kahvilassa listaa tutkiessa, että mikä on tuo mystisen eksoottiselta kuulostava Flat White? Niin minäkin olen ihmetellyt. Flat White -kahvi on Australiasta kahvitrendien tuulten tuoma espressopohjainen kahvi, joka on valmistettu tuplaespressosta ja kevyesti vaahdotetusta maidosta.

Tosin jos uusseelantilaisilta kysytään, heidän mielestään Flat White on saanut alkunsa siellä. Flat White -kahvi on espressopohjainen juoma, jonka voit valmistaa kotona oikeanlaisilla välineillä tai nauttia kahvilassa baristan tekemänä.

Miten Flat White eroaa sitten esimerkiksi Cappuccinosta? Flat White -kahvissa käytetään tuplaespressoa ja siinä on hieman vähemmän maitovaahtoa kuin Cappuccinossa, eli kahvin maku tulee kyseisessä kahvissa vahvemmin esiin.

Katso meidän kahvikouluttajien tekemä Flat White -kahvin valmistusvideon täältä.

Flat White - mitä tarvitset sen valmistamiseen?

Valmistusohje:

  • Valmista espressot ja laita kaksi espressoa kuppiin (yhteensä 60 ml).
  • Höyrytä maito (100-120 ml) 55-62 asteen lämpöiseksi.
  • Viimeistele kahvi latte artilla.
  • Nauti!

 

Seuraavan kerran, kun menet kahvilaan, tai valmistat espressopohjaisia kahveja kotona, suosittelen lämpimästi testaamaan tätä vaihtoehtona Cappuccinolle tai Café Latelle. Flat White maistuu erinomaiselta myös kauramaitoon valmistettuna. 

Oliko Flat White sinulle aivan uusi tuttavuus vai oletko jo testannut sitä? 

Antoisia kahvihetkiä <3

-Inkku

 

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!