Pauligin Inkun kahvivinkki: näin valmistat Café au Lait -kahvin!

Kaipaatko kahvihetkien piristystä ja vaihtelua suodatinkahvin rinnalle, kenties ranskalaisen vivahteen kera? Testaa tätä! Café au Lait on klassinen ranskalainen aamukahvi, joka on kirjaimellisesti nimensä mukaisesti 'kahvia maidon kanssa'. Se valmistetaan tummapaahtoisesta kahvista ja kuumasta maidosta.

Tutustuin Café au Lait -kahviin aloitettuani kahvilähettiläänä ja ihastuin siihen samantien! Tämä ranskalaistyylinen kahvijuoma sopii mielestäni erinomaisesti etenkin piristämään aamuista kahvihetkeä. Kaiken kukkuraksi, se on helppoa ja vaivatonta valmistaa kotona. Et tarvitse muuta kuin tummapaahtoista kahvia ja maitoa.

Alla ohje kahvin valmistamiseen.

Café au Lait - mitä tarvitset sen valmistamiseen?

 

Valmistusohje:

  • Valmista kahvi pressopannulla tai suodatinkeittimellä. Huom! Tämän kahvin valmistamisessa kahvimitalliset saa olla kukkurallisia, eli yksi kukkurallinen kahvimitallinen yhtä kuppia kohden vettä (1,25dl). Ohjeita ja vinkkejä kahvin valmistukseen löydät Brew Guides -sivuilta.
  • Kuumenna maito höyryävän kuumaksi (noin 60 asteiseksi), mutta älä keitä maitoa.
  • Kaada kuumaa maitoa ja valmista kahvia kahvikuppiin yhtä paljon (kahvia 1/2 kupillista ja maitoa 1/2 kupillista).
  • Nauti!

 

Kahvihetkiin on kiva lisätä välillä hieman twistejä ja saatat samalla löytää uuden suosikin! Olisi kiva kuulla teidän mietteitä jos ja kun testaatte tätä ranskalaista ihanuutta :)

Palaillaan taas uusien kahvivinkkien parissa! :)

-Inkku

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top