Paulig avaa Kulman

3.5.2016

Paulig avaa loppukesällä Kulman Helsingin keskustan Aleksanterinkadulle. Kluuvin kauppakeskukseen avattava kokonaisuus pitää sisällään kahvilan, kahvikaupan, mikropaahtimon sekä Barista-koulun. Kulman myötä Paulig palaa juurilleen, sillä Gustav Paulig aloitti liiketoimintansa Helsingin Fabianinkadulla tasan 140 vuotta sitten.

Haluamme tarjota ihmisille nautinnollisia kahvihetkiä ja samalla antaa heille mahdollisuuden tutustua kahvin maailmaan”, projektipäällikkö Teemu Tommila toteaa ja jatkaa ”Barista Instituutissa koulutamme sekä asiakkaitamme kahvialan ammattilaisiksi että kuluttajia löytämään kahviharrastuksestaan uusia ulottuvuuksia”.

Varmaa on, että Aleksanteri- ja Kluuvikadun kulma jatkossa tuoksuu vahvasti kahville, sillä tarjolla ja myytävänä oleva kahvi paahdetaan paikan päällä. Kaikki Paulig Kulman kahvi valikoidaan ja ostetaan pienerissä vain Kulman tarpeisiin – näin paahdoissa, kahvituotteissa ja tarjoamassa voidaan kokeilla kahvimaailman parhaita laatuja monipuolisesti. Kokonaisuuteen kuuluu myös aamiais- ja lounastarjoilu.

”Pauligin Kulma antaa meille mahdollisuuden kuunnella kuluttajien mielipiteitä ja toiveita, oppia heiltä. Samalla meillä on myös mahdollisuus näyttää kahviosaamistamme vieraillemme”, Teemu Tommila perustelee hanketta.

Kulma on Pauligin lippulaiva

Kulma juhlistaa myös yhtiön 140-vuotis juhlavuotta. Gustav Paulig avasi vuonna 1876 siirtomaatavaraliikkeensä osoitteessa Fabianinkatu 10. Tuolloin valikoimassa oli esimerkiksi kahvia, teetä, mausteita, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja brandya.

”Voidaan sanoa, että olemme nyt avaamassa Paulig-kahvin lippulaivaa Helsingin keskustaan. Suunnitteilla ei siis muutoin ole laajentaa liiketoimintaa kahvila-alalle”, Teemu Tommila toteaa.

Pauligin Kulman yhteyteen on suunnitteilla myös ajankohtaista oheisohjelmaa, esimerkiksi baristanäytöksiä ja taidenäyttelyitä. Pääsuunnittelijana toimii BOND Creative Agency. Tällä hetkellä avainhenkilöiden rekrytointi on meneillään. Pauligin Kulman avausta suunnitellaan elokuulle 2016.