Paluu ystävien illanviettoon

12.2.2015

Yhtenä 85-vuotiaan Juhla Mokka -kahvin juhlavuoden tekona vuonna 2014 palattiin kuvataiteilija Irina Werningin valokuvateosten avulla tärkeisiin hetkiin. Hanna Nummisen lähettämässä kuvassa opiskelukaverit ovat valmistautumassa illanviettoon 90-luvun alun Tampereella.

Irina Werning vei naiskolmikon takaisin hiuslakan ja puuteripölyn tuoksuisiin tunnelmiin ja samalla Hanna Numminen kertoi tarinaa kolmikon lähes 30-vuotisesta ystävyydestä.

Olemme tunteneet toisemme vuodesta 1987 alkaen. Opiskelimme silloin Tampereella yhdessä lastentarhanopettajiksi. Olemme kuvassa Terhin siskon kämpillä lähdössä ”ulos”. Kuvassa meikkaukset on jo suoritettu, Katrin tukka laitettu ja Terhi on kampausvuorossa. Samalla vaihdetaan kuulumisia ja oiotaan olkatoppaukset.

Kaikesta on iloittu tai selvitty yhdessä näiden ystävien kanssa. Yhteisiin illanviettoihimme on aina kuulunut yhdessä laittautuminen. Se on aina illan kohokohta, parempaa kuin itse varsinainen ilta. Aina kun tapaamme, me "palaamme hetkeen".

Täytän itse tänä vuonna 50v ja tätä kuvaa katsoessani tunnen yhä voimistuvaa kiintymyksen tunnetta näiden ystävieni kesken. Tieto kuvauksiin pääsystä kruunasi juuri tällä porukalla perinteisesti vietetyn illan, sai aikaan itkua ja naurua!

 

Kuinka kuva syntyi? Katso Making of –video!