Opas makuusi sopivan kahvin valintaan

Kauppojen hyllyjen notkuessa erilaisista kahvivaihtoehdoista on vain inhimillistä, että omaan makuun sopivan kahvin valinta saattaa tuntua vaikealta. Pelkästään kaupunkikahvien joukosta löytyy useampi vaihtoehto monenlaiseen kahvihampaan kolotukseen. Yhdessä kahvikouluttajamme Jorin kanssa maistelimme läpi kaikki kaupunkikahvit ja kokosimme sinulle oppaan sopivan kahvin valintaan. Katso vinkit tästä blogista!

Kaupunkikahveista löytyy vaihehtoja jokaiseen kahvimakuun

 

Kaupunkikahvit esittelyssä

Kaupunkikahvit ammentavat makumaailmansa inspiraation erilaisista kahvikulttuureista. Kahveissa ovat siis ainutlaatuisensa kahvireseptinsä ja kahvisekoituksensa, joiden maut ovat inspiroituneet erilaisista maailman kaupungeista. Sarjaan kuuluvat vaaleapaahtoisimmasta kahvista tummapaahtoisimpaan kahviin: 

  • Café Sydney (paahtoaste 2)
  • Café New York (paahtoaste 3)
  • Café Reykjavik (paahtoaste 3)
  • Café Singapore (paahtoaste 4, tämän syksyn uutuus)
  • Café Barcelona (paahtoaste 4)
  • Café Parisien (paahtoaste 5)
Kaupunkikahvien makumaailmassa löytyy vaihtoehtoja kaikille kahvinystäville

 

Mitä eroa eri kaupunkikahvien mauissa on?

Järjestimme kahvikouluttajan Jorin kanssa makutestailut kaikista kaupunkikahveista, koska minullekkin erojen erottaminen eri kahvien maussa on välillä haastavaa. Makutestailuissa korostui eri paahtoasteiden vaikutus kahvien makuun sekä tietenkin jokaiselle kahville ominainen kahviresepti. Maistelu tapahtuu aina maistelemalla kahveja ilman lisukkeita, joten teimme sen tälläkin kertaa niin. Ennen kuin kerron eri kaupunkikahvien makueroista niin mieti miten useimmiten nautit kahvisi? Valmistatko sen mieluiten pressopannulla, nautitko sen runsaan maitovaran kera vai mustana, onko jääkahvi se juttu? Kun tiedostat omat kahvitapasi ja -tyylisi niin on kahvien erojen ymmärtäminen ja oikeanlaisen kahvin valintakin helpompaa. No mitä makuja eri kahveista löytyy? Tässä tulee opas kaupunkikahvien makumaailmaan ja kahvin valintaan:

Café Sydney — Marjainen makuvivahde ja kirkas maku. Erinomainen kahvi jos tykkäät juoda kahvin ilman lisukkeita (mustana). Sopii nautiskeltavaksi monenlaisen tarjottavan kanssa eli oiva kahvi vaikka aamupalapöytään. Lisäksi erinomainen kahvi Chemexillä valmistettuna.

Café New York — Hedelmäinen ja kypsän makea. Tästä kahvista saat valmistettua todella hyvää cold brew -kahvia eli kylmäuutettua kahvia! Sopii nautiskeltavaksi etenkin kevyen maitovaran kera, mutta myös mustana. Café Sydneyn tapaan hyvä kahvi esim. brunssipöytään!

Café Reykjavik — Maultaan täyteläisempi kahvi kuin Café New York ja Café Sydney, mutta vähemmän paahteinen kuin Café Singapore, Barcelona ja Parisien. Kahvin mausta löytyy makean sokerisia, jopa toffeisia, makuvivahteita. Jos tykkäät nauttia kahvisi kaurajuoman kera niin tämä kahvi sopii siihen makuprofiililtaan kivasti. Lisäksi erinomainen retkikahvi esimerkiksi aeropressillä valmistettuna.

Café Singapore — Täyteläisen makuinen kahvi tumman kaakaomaisilla makuvivahteilla. Café Singaporen makuprofiili on kuin tehty maitokahville! Eli jos nautit kahvisi runsaan maitovaran kera, tämä kahvi on sinulle! Kahvista saa valmistettua myös maistuvaa jääkahvia, etenkin frappea. Myös kookosjuoma sopii hyvin Café Singaporen makumaailmaan.

Café Barcelona — Todella voimakkaan ja vahvan makuinen kahvi. Jos tykkäät vahvasta kahvin mausta ja tuntuu, että et koskaan löydä tarpeeksi vahvaa makua kahvista niin Café Barcelona on sinulle! Tosi hyvä kahvi etenkin mutteripannulla valmistettuna.

Café Parisien — Paahteinen ja kepeän makuinen kahvi. Café Parisienilla valmistuu ihana ranskalaistyylinen aamukahvi Café au lait, johon tulee puolet mukista kuumaa maitoa ja puolet mukista Café Parisienia. Tämän kahvin makuaromit tulevat todella kivasti esiin pressopannulla valmistettuna.

Eli sen lisäksi, että kahvit maistuvat eriltä juuri jokaiselle ominaisen paahtoasteen ja reseptin ansiosta, niin jokaisen kahvin ominaisuudet ovat modifioitu tietynlaiseen tarkoitukseen. Toivottavasti tästä oli apua sinulle kahvin valinnassa!

 

Maistuvia kahvihetkiä sinulle :)

Kahviterveisin, Pauligin inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top