Mikä ihmeen Cold Brew?

Tämän kesän ykköstrendi on ehdottomasti Cold Brew -kahvi. Trendi on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista, missä se on ollut suosittu tapa nauttia kahvia jo monia vuosia. Monet kahvilat ovat ottaneet Cold Brew -kahvin valikoimiinsa täällä Suomessakin tänä kesänä.

Kylmäuutettu kahvi eli Cold Brew -kahvi tarkoittaa kahvia, joka on valmistettu uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään kahdeksan tunnin ajan. Lopputuloksena on pehmeä, matalahappoinen ja luontaisen makea kahvi.

Cold Brew -kahvi valmistetaan siis kylmästä vedestä, kun taas kahviloista tilattava Jääkahvi valmistetaan jäillä viilennettynä  kuumasta kahvijuomasta. Nauti valmis juoma sellaisenaan, jäiden kanssa tarjoiltuna tai sekoita mielesi mukaan vaikkapa limen ja kookossiirapin kanssa!

 Mitä tarvitaan?

Pressopannu

 80-90g tummapaahtoista-kahvia (suositus Paulig Mundo)

1 l raikasta vettä

Ohje

  1. Mittaa kahvi pressopannuun
  2. Lisää vesi
  3. Sekoita
  4. Aseta pressopannun kansi paikalleen ja paina mäntää vain muutama sentti alaspäin
  5. Laita kahvi kylmään uuttumaan vähintään 8 tunniksi
  6. Paina mäntä alas
  7. Tarjoile mielesi mukaan!

Tulevissa blogeissa tehdään lisää maistuvia kahvidrinkkejä Cold Brew -kahvista!

Kahviterveisin

Maija

Pauligin 19. Paula