Mikä ihmeen Cold Brew?

Kesän ykkösjuoma on ehdottomasti cold brew eli kylmäuutettu kahvi. Trendi on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista, missä se on ollut suosittu tapa nauttia kahvia jo monia vuosia. Cold brew valmistetaan uuttamalla kahvia kylmässä vedessä useiden tuntien ajan.

Kylmäuutettu kahvi eli cold brew -kahvi tarkoittaa kahvia, joka on valmistettu uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään kahdeksan tunnin ajan. Lopputuloksena on pehmeä, matalahappoinen ja luontaisen makea kahvi.

Cold Brew -kahvi valmistetaan siis kylmästä vedestä, kun taas kahviloista tilattava Jääkahvi valmistetaan jäillä viilennettynä  kuumasta kahvijuomasta. Nauti valmis juoma sellaisenaan, jäiden kanssa tarjoiltuna tai sekoita mielesi mukaan vaikkapa limen ja kookossiirapin kanssa!

Mitä tarvitaan?

  • Pressopannu
  • 110-120 g tummapaahtoista kahvia (suositus Café New York tai Paulig Mundo)
  • 1 l raikasta vettä

Ohje

  1. Mittaa kahvi pressopannuun.
  2. Lisää vesi.
  3. Sekoita.
  4. Aseta pressopannun kansi paikalleen ja paina mäntää vain muutama sentti alaspäin.
  5. Laita kahvi kylmään uuttumaan vähintään 8 tunniksi.
  6. Paina mäntä alas.
  7. Tarjoile mielesi mukaan!

Katso täältä lisää vinkkejä maistuviin cold brew -juomiin.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top