Maakuntien makuparit: Atomi ja Vety Lappeenrannan satamassa 4.6.

Aamu aukesi sumuisena, mutta aamupalan nautittuamme ja satamaan päästyämme aurinko helotti jo täydeltä taivaalta. Lappeenrannan satamassa sijaitseva Satama Sanni oli valittu Etelä-Karjalan makuparin vedyn ja atomin kuvauspaikaksi. Atomi on kanamunalla tai kinkulla täytetty lihapiirakka, vety sisältää molemmat. Lihapiirakat tulevat Satama Sanniin valmiina ja ne täytetään asiakkaan valinnan mukaan joko vedyksi tai atomiksi. Täytteiden lisäksi asiakas saa valita mieleisensä mausteet, sinapin, ketsupin, kurkkusalaatin, tuoreen sipulin ja Satama Sannin oman valkosipulisen majoneesin.

Kuvasimme rivakalla tahdilla molempien eri vaihtoehtojen täytön, minut tilaamassa atomia, kahvihetkeni yrittäjä Sanna Kilgastin kanssa, Sannan oman kahvihetken sekä tietenkin annoskuvan. Välillä luonnollisesti maistelimme mieleiseksemme täytettyjä piirakoita - hyviä olivat! Päivä oli todella aurinkoinen, asiakkaita riitti Sannin luukuilla jonoksi asti ja monet uteliaat ilmestyivät seuraamaan kuvausprojektiamme.

Lopuksi kuvasimme vielä saapumiskuvaa Lappeenrannan satamassa ja linnoituksella. Saimme myös räpsittyä Annan kanssa ihania kesäkuvia tuleviin Facebook -päivityksiin laiturilla Saimaan rannalla.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top