Laminaattiaskartelu kasvattaa suosiotaan

13.11.2014

Kahvipakkauksen kierrättäminen käsityömateriaalina on mitä mainioin ajatus! Pakkausten laminaatti on kestävää ja joustavaa, jolloin vain mielikuvitus on askartelutaitureiden luovuuden tiellä. Harrastus on ollut pinnalla kierrätystrendin ansiosta jo jonkin aikaa ja Facebook –ryhmässä Kahvipussien uusi elämä on jo huimat yli 3500 jäsentä!

Kuva: Hely Kulmala, luomukset: Irma Ojala

 

Kuva: Hely Kulmala, luomukset: Brita Laine 

Facebook-ryhmän aktiiviset ylläpitäjät Hely Kulmala ja Taina Mahkonen kokosivat innokkaat harrastajat lokakuun puolivälissä Posiolle Koko Suomi Punoo –viikonloppuun askartelemaan yhdessä kahvilaminaatista. Lähetimme askartelijoiden iloksi kahvia, sekä materiaaliksi rullan laminaattia. Uutta kokoontumista samanlaiseen tapahtumaan suunnitellaan jo ensi kesälle.

Kuluttajapalvelun blogissa vinkattiin kesällä laminaattiaskartelusta sadepäivän puuhaksi ja esiteltiin nämä upeat joutsenet, joihin kuluu laminaattia usean kymmenen kahvipussin verran. Tulitikkujen säilytykseen valmistettu suloinen kori on vinopunontatekniikalla valmistettu. Samalla tekniikalla syntyy myös upeita iltalaukkuja! Lisää vinkkejä löydät esimerkiksi Seija Saarisen teoksesta Kahvipussin uusi ulottuvuus (Paasilinna 2012).

 

Oletko sinä kokeillut laminaattiaskartelua?