KYLMÄ KAHVI KAUNISTAA

Kansan suussa elää monia uskomuksia ja perinnetietoutta kahvista. Esimerkiksi kylmän kahvin kaunistavuudesta ei ole tieteellisesti todistettua tietoa, mutta olen kuullut että sanonta tulee vuosien takaa, jolloin nuoret naiset käyttivät aamunsa itsensä kaunistamiseen ja saapuivat myöhässä jäähtyneelle aamukahville. Kun taas tarjoaa kupillisen oikein kuumaa kahvia, kuulee usein sanottavan ”nyt on ollut emäntä kiukkuinen”.

Paulana tarjoilen monesti santsikupillisia kahviloissa. Jo heti urani alussa totuin ihmisten näkemyksiin keskeneräisestä kahvikupillisesta ”kaada vaan, johan tässä naimisiin on päästy”. Eli jos kesken jääneeseen kahvikupilliseen kaataa kahvia päälle, ei pääse naimisiin! Hiukan myöhemmin vastaan tuli naimisissa olevien uskomus samasta asiasta. Jos kaataa kahvia vanhan kahvin päälle, tulee huonot välit anopin kanssa. Jos kansaan on siis uskomista, on parasta juoda kupillinen aina tyhjäksi ennen santsaamista. Seuraavan kerran kannattaa katsoa tarkkaan myös silloin, kun kaataa kahvia kuppiin. Jos pinnalle tulee paljon kuplia, tarkoittaa se rikkauksia. Siitä kenen suuntaan pöytäseurueessa kuplat pyörähtävät kupin reunassa, tulee se kaikista rikkain. Näin paljon kahvia kaataneena voin varmasti todeta, että mitä korkeammalta kahvia kaataa, sitä enemmän kuppiin saa ilmestymään näitä rikkauksia tuovia kuplia. Sitten vaan lottovoittoa odottamaan! Vielä Suomen kansan arvoitus, tämä on kotoisin Ulvilasta. Mitä tämä on?

Pitkä matka pitkitetty, Tuulen kanssa tuuditettu, Ensin paistetaan, Sitten keitetään, Eikä sittenkään voimaansa heitä. No vastaushan on tietysti kahvi!
Vinks vinks, Paulakin on mennyt helmat heiluen facebookin maailmaan. Sieltä löydät Paulan kuvia, kuulumisia ja vierailukalenterin sekä kaikkien Pauligin Paulojen kuvat. Kirjaudu siis facebookin ja laita hakusanaksi Pauligin Paula, niin löydät sivulleni!

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top