Helpot Cold Brew-juomat etkoille

4.8.2017

Piristä viikonlopun etkoja ihanilla Cold Brew -juomilla! Nämä kahvidrinkit syntyvät helposti kotona ja virkistävät täydellisesti esimerkiksi festaripäivänä. 

Aikaisemmassa kirjoituksessani hehkutin Paulig Coffee Barin antimia Flow Festivaaleilla, muun muassa Cold Brew Nitroa. Cold Brew Nitroa ei valitettavasti pysty kotona valmistamaan, ellei satu omistamaan oluthanoja sekä typpipulloa. Älä kuitenkaan anna surun tulla puseroon, sillä muita Cold Brew -drinkkejä on helppo tehdä kotona! Tarvitset vain pressopannun, puolitummaa suodatinkahvia (New York tai Mundo toimivat loistavasti), kylmää vettä sekä yhden yön aikaa. Mittaa pressopannuun 80-90 grammaa kahvia sekä litra kylmää vettä ja anna uuttua yön yli (8-14h). Aamulla paina pressopannun mäntä pohjaan ja siirrä Cold Brew erilliseen astiaan. Nyt olet valmis piristämään festariaamuasi seuraavilla kylmillä herkuilla:

Groovy Cold Brew Lemonade

-          reilusti jäitä

-          1 dl Cold Brew-kahvia

-          1 dl sitruunalimonaadia

-          reilusti minttua (taputa kämmenten välissä maut kunnolla esiin!)

-          limemehua maun mukaan

Kokoa ainekset n. 3 dl lasiin, sekoita ja nauti!

Cold Brew maidolla ja makusiirapilla

-          reilusti jäitä

-          1 dl Cold Brew-kahvia

-          1 dl maito

-          1-2 cl makusiirappia (suklaa ja karamelli toimivat todella hyvin)

Kokoa ainekset n. 3 dl lasiin, sekoita ja nauti! Mikäli haluat juomastasi instagrammattavamman, valuta lasin sisäreunoihin suklaa- tai karamellikastiketta.

Näillä resepteillä virkistät varmasti koko etkoporukan toiseen ja kolmanteen festaripäivään! Ja jos aika ei riitä kahvijuomien tekoon koko porukalle, löydät nämä samat pirskahtelevat juomat Paulig Coffee Barista Flow-alueella. Ei minulla muuta tällä kertaa, nyt vain toivomaan säiden päättäjiltä aurinkoista ja lämmintä säätä Flown ajaksi. Nähdään Suvilahdessa!

Festariterveisin

Jori Korhonen

Paulig Barista –instituutin kouluttaja

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top