Why join the navy when you can be a pirate

10.9.2015

Elokuussa Helsingin Kamppiin avautui erikoisella nimellä varustettu kahvila-baari: Why join the navy when you can be a pirate. Nimi on laina Steve Jobsilta.
(Pitkän nimen takia tässä tekstissä nimen korvaa ”Why join...” :) )

Why join... sijaitsee Annankadun ja Eerikinkadun kulmassa markkinointitoimisto SEK:n alakerrassa. Perustajina on SEK yhdessä Kim Heiniön (Dylan, Pastor) kanssa. Kahviloilla/baareilla on kova kilpailu keskenään ja menestyäkseen on erotuttava joukosta. Why join... on onnistunut tässä hyvin sillä jo nimi puhuttaa kovasti. Toinen hauska yksityiskohta kahvilassa on juomien nimet: mehut ja smoothiet on nimetty SEK:n työntekijöiden mukaan. Mainio idea!

 

Kotisivuillaan Why join… mainostaa itseään näin:

"Handmade smoothies, shakes, shots, sandwiches from freshest ingredients every day"

 

Ja todellakin ensimmäisenä kun astuu sisään katse osuu tiskillä olevaan koriin, jossa on tuoreita hedelmiä.
Seuraavaksi katse kääntyy vasemmalle jossa on erillinen pikkutiski smoothie-juomien ja mehujen valmistusta varten. Lisää tuoreita hedelmiä! Olen myyty!

Kahvien (löytyy suodatinkahvia ja espressopohjaisia juomia), smoothieiden, mehujen ja drinkkien lisäksi lounaslistalla on aina salaatti ja päivän keitto. Keitto on ramen-tyylinen liemi, johon asiakas voi sitten itse lisäillä kaikenlaisia lisukkeita. Apulaisravintolapäällikkö Noora Liesmäen mukaan Why join... ei ole keskittynyt mihinkään tiettyyn tyylilajiin vaan listalta löytyy vähän jokaiselle jotakin.

Osoite:
Annankatu 28
00100 Helsinki

Aukioloajat:
Ma / Pe                    08:00 - myöhään
La                            11:00 -

Rentoon, ehkäpä epäsuomalaiseen tapaan, aukioloajat on jätetty avoimiksi eikä lopetusaikaa kerrota.
Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Terkuin,
Ulla & Emmi

 

Kirjoittajat ovat Paulig Instituutin koulutusasiantuntijoita.