Cupsolo-kapselikeitin - käyttövinkit

26.8.2016

Löytyykö keittiöstäsi Paulig Cupsolo -kapselikeitin? Tutustu, miten käytät laitetta!  

Paulig Cupsolo -laitteella valmistat kaikki suosikkikahvit, kuten Juhla Mokka ja Presidentti. Valikoimasta löydät myös erilaisia espressoja, cappuccinoja, Tazza-kaakaojuomia, teetä ja Muumi Marjajuoman. Tutustu koko makuvalikoimaan!

 

Miten käytät Cupsolo-laitetta?

Käyttöönotto:

Lue käyttöohje huolella ennen laitteen käyttämistä.

Täytä vesisäiliö ja kytke laitteeseen virta. Aseta kuppi tai astia annostelijan alle automaattista huuhtelua varten.

Automaattinen huuhtelu: aina kun laite käynnistetään, ensimmäiseksi tehdään huuhtelu. Pidä vipu alhaalla ja paina huuhtelunappia, ennen kuin laitat juomakapselin laitteeseen.

Juoman valmistaminen:

Aseta kuppi annostelijan alle. Nosta laitteen vipukahva täysin pystyasentoon, aseta kapseli laitteeseen. Paina vipu alas yhdellä keskeytymättömällä liikkeellä. Valmista juoma painamalla ison tai pienen kupin painiketta

Vivun painaminen alas asettaa kapselin paikoilleen. Vivun nostaminen pudottaa kapselin keräilyastiaan.

Kapselit:

Mikäli kapseli putoaa käyttämättömänä laitteen läpi suoraan keräilyastiaan, voi sen ottaa uudelleen käyttöön. Kun kapseli on oikeassa asennossa, vipukahva kääntyy alas helposti.

Mikäli kapseli menee laitteeseen hieman väärässä asennossa, kahva ei käänny alas esteettömästi. Kahvaa ei saa painaa alas väkisin, vaan se on nostettava takaisin ylös. Poimi pudonnut käyttämätön kapseli keräilyastiasta ja laita uudestaan paikalleen.

HUOM! Suodatinkahvi- ja teekapseleissa on pohjassa suojus, joka tulee poistaa ennen kapselin asettamista laitteeseen.

Juoman koko:

Pauligin suosittelemat annoskoot juomille:

·        pieni kuppi 40 ml (tehdasasetus 45 ml) 

·        iso kuppi 120 ml (tehdasasetus 105 ml)

Voit säätää annoskoot suositusten tai oman makusi mukaisesti:

1.      Aseta kapseli laitteeseen ja paina haluamaasi kuppipainiketta (iso tai pieni kuppi) vähintään 3 sekunnin ajan.

2.      Vapauta painike. Laite täyttää kupin juomalla.

3.      Kun juomaa on sopiva määrä, pysäytä juoman valmistus painamalla painiketta uudelleen. Laite tallentaa tämän uuden asetuksen automaattisesti.

HUOM! Säädä juoman määrä juomakapselin kanssa, ei pelkällä vedellä.

Puhdistaminen:

Muoviset irto-osat tulee puhdistaa pesemällä käsin astianpesuaineella. Osia ei saa pestä koneessa. Tyhjennä kapseleiden keräilysäiliö ja pese tippa-astia päivittäin.

Huuhtele laite eri juomien valmistuksen välillä vipu alhaalla. Muista poistaa edellinen juomakapseli ennen huuhtelun tekemistä!

Keräilysäiliö:

Muista tyhjentää kapseleiden keräilysäiliö riittävän usein. Laite voi rikkoutua, jos laitteeseen laitetaan lisää kapseleita keräilysäiliön ollessa jo täynnä.

 

Muistathan lukea tarkat käyttöohjeet laitteen mukana tulevasta käyttöohjeista. Lue myös, miten kapselilaitteen puhdistus pitäisi tehdä!