52 weeks of deliciousness: Kesän viileimmät kahvijuomat

Näin kesän kynnyksellä lähdin ideoimaan tulevalle kesälle kylmiä kahvijuomia, jotka helpottavat kesähelteiden vallatessa Suomen (ainakin toivottavasti näin käy!). Kahvia tekee mieli oli vuodenaika mikä tahansa, mutta kesällä kylmät kahvijuomat ovat itselleni mieleisiä.

Molemmat ohjeista ovat helppoja toteuttaa ja toisessa pääsee tekemään itse jätskiä! Voit toki myös oikaista käyttämällä valmista kahvijäätelöä..

 
 

Näitä kahvinmakuisia jääpaloja olen miettinyt tekeväni ja lopullisen inspiraation sain viime viikonlopun vietnamilaisilla illallisilla, joissa jälkiruoan kanssa tarjottiin kylmää kahvia, joka oli jääpaloina maidossa. Mahtava idea ja niin raikas kesäjuoma.


Keittelin Pauligin pressopannulla kupillisen vahvaa kahvia kahvijääpaloja varten ja siitä sai tehtyä juuri sopivasti yhden jääpalamuotillisen, eli 14 palaa, kahvijääpaloja. Annoin jääpalojen tekeytyä pakastimessa jokusen tunnin ja sujautin ne sitten jääkaappikylmään maitoon. Voit lisätä halutessasi jotain makeutusta juomaan, esim. hunajaa mutta itse pidin simppeleistä mauista sellaisenaan.

 

Jääkahvijuoma
 

1 dl Brazil-kahvia

2 dl kylmää maito(juomaa)

makeutus maun mukaanValmista kahvi ja jäähdytä se


Kaada jäähdytetty kahvi jääpalamuotteihin ja pakasta vähintään 3-4 tuntia.


Kaada lasiin kylmä maito(juoma) ja lisää kahvijääpaloja maun mukaan.


Lisää tarvittaessa makeutusta, esim. hunajaa tai ruskeaa sokeria.


Sekoita, anna jääpalojen sulaa lasissa jonkin aikaa ja nauti.

 

 

Koska jäätelö kuuluu omassa mielessäni vahvasti kesään ja olenkin jo julistanut jäätelökesän alkaneeksi jokunen viikko sitten, oli luonnollinen valinta tehdä toinen juoma jäätelön kanssa.

Pyöräytin helpolla perusreseptillä kahvijäätelöä, lisäsin perusjäätelömassaan desin verran jäähdytettyä Brazilin vaaleapaahtoista kahvia ja annoin jäätelön olla pakastimessa yön yli. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen jäätelö ihan sellaisenaan!

 

Ilmeisesti tämä jäätelö-kahvikombo on italiassa suosittu jälkiruoka, sitä en tiennytkään etukäteen. Mutta mikäs sen italialaisempi yhdistelmä kuin jäätelö ja kahvi?

 

Annoksen virallinen nimi Italiassa on Affogato.

 

Affogato

 

1,5 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl vispikermaa (rasvaa 38 %) (myös soijakerma käy)

1 dl Brazil-kahvia (jäähdytettynä)


Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kulhossa sokeri ja maito.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto, kuoriraaste ja jäähtynyt kahvi sokeri-maitoseokseen.

Kaada jäätelö pakasterasiaan.

 

 
Kirjoittaja on Maku.fi:ssä ruokablogiaan päivittävä kolmekymppinen kroonista matkakuumetta poteva ruokaintoilija, jonka lempiharrastus on syöminen sekä uusista keittiövempaimista haaveilu. Anne kirjoittaa kevään ajan Pauligin kahvijuttuja ja raportoi löytöretkestään hyvän kahvin maailmaan. Aiemmissa jutuissaan Anne on esimerkiksi päässyt kehittämään suolaisen makuparin uudelle Brazil Tumma Paahto -kahville
 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top