52 weeks of deliciousness: Kahvia ja pizzaa

Yhteistyöni Pauligin kanssa jatkui miettimällä suolainen makupari Brazil Tumma Paahto -kahville!

 

Yhteistyöprojektini Pauligin kanssa on antanut minulle jo tähän mennessä todella paljon. Sen lisäksi, että olen projektin kautta tutustunut mahtaviin tyyppeihin ja saanut kokeilla uusia asioita, kuten viimeksi järjestää kahvitastingin, tuumailla lounaskahveja ja myöntää avoimesti olevani kahviamatööri (eikä kukaan buuannut!) ja nyt alkuvuodesta mukaan kehittelemään Pauligin Brazil-kahville makuparia. 

 

Brazil-kahvista on on nyt lanseerattu uusi tummapaahtoinen versio ja samalla Brazil-kahvit saavat uuden ilmeen. Minulta toivottiin tämän uuden tummapaahtoisen kahvin pariksi suolaista makupalaa.

 

Sain Pauligin päämaistajalta vinkkejä Makuparin kehitykseen ja innosta puhkuen ryhdyin pohtimaan sopivia makupareja. Ideat alkoivat pulppuamaan päästä aikamoisella tahdilla, onneksi pääsin sparraamaan ideoita Pauligin tiimin kanssa, niin pääsin ajatuksista tekoihin. .  

 

Olen useimmiten mieltänyt kahvin makeiden ruokien pariksi, mutta tarkemmin ajateltuani totesin että syönhän aamiaisellakin suolaisia ruokia ja juon kahvia. Siirsin kuitenkin ajatukset syrjään aamiaisista ja ryhdyin miettimään jotain hauskempaa. Mielessä pyöri street food, pikaruoka, pienet suupalat.. ja muutaman testikierroksen jälkeen minulla oli kolme reseptiä, jotka lähetin Pauligille. Jännityksellä jäin odottamaan mikä ruoista sopisi heidän mielestään parhaiten Brazil-kahvin kaveriksi. Ilokseni oma suosikkini vei voiton ja makupariksi valikoitui minikokoiset vuohenjuustotortillapizzat. Jihuu! 

 

 

Minitortillapizzat ovat loistavaa naposteluruokaa ja mielestäni oikein hauska yhdistelmä Brazil- kahvin kanssa. Siemaillessani testi-iltana Brazil-kahvia ja maistellessani minitortillapizzoja huomasin miten hauskasti ne sopivatkaan yhteen siten, ettei kumpikaan maku jyrännyt toista. Ne tukivat toisiaan, vähän kuin hyvät ystävykset. Pehmeän makuinen kahvi ja suunmyötäinen, suolainen vuohenjuusto sekä pizzan kruununa toimiva avokado tekivät makuparista miellyttävän, mutta silti jännittävän. Pizzaa ja kahvia, kuka olisi uskonut niiden sopivan yhteen näin hyvin. 

 

Kun Makupari oli löytynyt, siirryin seuraavaan, vielä jännittävämpään vaiheeseen eli valokuvaamiseen. En ole koskaan kuvannut kenellekään muulle kuin itselleni, omaan blogiin, joten oli mielenkiintoista päästä toteuttamaan myös tällaista projektia. Ja voi kuinka hauskaa kuvaaminen oli! jouduin ottamaan jokusen otoksen (ja tekemään neljä erää pizzoja, ei kovin kamala kohtalo kuitenkaan!), jotta löysin sen jutun mitä kuviin halusin, mutta harjoitus teki mestarin ja lopulta olin todella tyytyväinen kuviin jotka lähetin eteenpäin. Kun kerran pääsin vauhtiin, olisin voinut kuvailla kahvia ja pizzoja vielä muutaman illan. Hauskinta oli kun pääsin ripottelemaan kahvipuruja pitkin kuvausalustaa ja heittelemään yrttejä pitkin pöytiä. Kahvinpuruja olikin vanhassa hirsistä tehdyssä pöydässämme ihan joka puolella näiden kuvaussessioiden päätteeksi. 

 

 

Minitortillapizzat:

 

2 annosta

 

1 Santa Maria Thin & Crispy Tortilla

½ tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa

1 tl kuivattua oreganoa ja ripaus suolaa

2 rkl pehmeää vuohenjuustoa

1/2 pieni punasipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 tl sitruunamehua

5 rkl laadukasta oliiviöljyä

1 kypsä avokado

koristeluun tuoretta basilikaa

 

Leikkaa tortilloista pyöreät palaset joko muotilla tai vapaasti leikaten. 

 

Sekoita tomaattikastikkeeseen kuivattu oregano ja suola. 

 

Levitä tomaattikastiketta minitortillojen päälle tasaisesti. 

 

Lisää tomaattikastikkeen päälle lusikallinen pehmeää vuohenjuustoa ja silputtua punasipulia. 

 

Nosta minitortilla uuniin ja paista 200 asteessa n. 7-10 minuuttia tai kunnes pizzojen reunat ovat saaneet kauniin ruskean sävyn.

 

Valmista öljy sekoittamalla raastettu valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy keskenään. 

 

Koristele tuoreella avokadolla ja basilikanlehdillä, viimeistele sitruuna-valkosipuliöljyllä.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top