3 kaveria tekee jäätelöä tunteella ja taidolla

27.6.2014

Ajatus oli tehdä jotain kivaa yhdessä kavereiden kesken.

Syntyi idea perustaa jäätelötehdas. Kaverukset eivät tienneet jäätelönvalmistuksesta mitään, joten insinööri, kokki ja yrittäjä lähtivät hakemaan oppia jäätelön mekasta, Italiasta. Makupastat ja esanssit mielessään pettyneet kaverukset palasivat Suomeen ja päättivät perustaa jäätelötehtaansa ajatuksen puhtaille raaka-aineille ja aidoille mauille. Syntyi 3 Kaverin Jäätelö.

Heikki Huotari, Sauli Saarnisto ja Ilkka Wikholm - 3 kaveria - perustivat jäätelötehtaansa Helsingin Kontulaan vuonna 2012, josta ensimmäiset jäätelöt lähtivät kauppoihin maaliskuussa 2013. Jäätelö valmistuu tänäkin päivänä samoista raaka-aineista, joista kaverukset puolen vuoden ajan sekoittivat ja testailivat jäätelömassaa etsiessään oikeaa koostumusta; maidosta, sokerista, kermasta ja kananmunista. Kaikki raaka-aineet hankitaan mahdollisimman läheltä ja puhtaasti tuotettuina, keinotekoisia lisäaineita ei käytetä, eikä jäätelöön vatkata ilmaa. Kaikki on aitoa, tuhtia ja rehellistä, tunteella ja taidolla tehtyä – kuten Juhla Mokka.

Ja sitten se maku.

”Jäätelö ei saa olla pliisun makuista. Maun tulee erottua niin, että sokkonakin voi tunnistaa mistä on kyse. Maut ovat aina aitoja.”

3 Kaverin Jäätelö on tunnettu erityisesti kotimaisista marjoista valmistetuista jäätelöistä, jotka ovat juuri niin kirpeitä ja makeita kuin marjat oikeastikin ovat. Maku jää kielelle pitkäksi aikaa. Kahvijäätelöä kaveruksilta olikin toivottu jo kauan ennen Juhla Mokka –kahvin kanssa tehtyä yhteistyötä. Ongelmaksi kuitenkin silloin muodostui juurikin kahvin aito maku ja koostumus. Kahvijäätelö ei saa olla kitkerää vaan kahvin pehmeyden ja maun piti tulla esiin juuri oikealla tavalla. Näitä hiottiin Juhla Mokka -kahvijäätelönkin kohdalla kauan, ennen kuin kahvin valmistustapa ja resepti muokattiin halutunlaiseksi ja mausta saatiin juuri niin hieno ja täyteläinen kuin kahvikin.

Kahvi on 3 Kaverin miehille tuttu raaka-aine, sillä tehtaalla on pannu kuumana jatkuvasti ja jäätelön valmistuksen tiimellyksessä kuluu päivittäin kuppi jos toinenkin. Tehtaan suosio on yllättänyt jäätelötehtailijat itsensäkin, mutta valikoimaa ja jakeluketjua kasvatetaan pikkuhiljaa ja hallitusti – ei makeaa mahan täydeltä. Paitsi tietenkin jäätelöä.

3 kaverin Juhla Mokka –kahvijäätelö on nyt kaupoissa. Olethan jo maistanut?

Katso myyntipaikat 3 Kaverin jäätelö -sivuilta.