Kun matkustaa Kolumbiaan, aistii ensi hetkestä, että on saapunut kahvimaahan. Kolumbia on maailman kolmanneksi suurin kahvintuottajamaa. Viljelijät ovat osaavia ja ammatistaan ylpeitä. Tiedostavasta kahvikulttuurista kielii sekin, ettei maahan saa tuoda muiden maiden kahvia. Kolumbia haluaa pitää kiinni omasta kahvistaan. 

Kolumbian luonto on maan pinta-alaan suhteutettuna maailman monimuotoisinta. Maahan kuuluu niin ylänköjä kuin alankoja, savannia ja Amazonin sademetsää. Kolumbia sijaitsee kokonaan tropiikissa, mutta maan suuret korkeuserot tekevät ilmastosta vaihtelevaa. Kolumbian väkiluku on noin 47 miljoonaa ja maassa puhutaan espanjaa. 

Raikasta hapokkuutta ja pähkinäisiä vivahteita 

Poimimisen jälkeen kahvipavut voidaan käsitellä usealla eri tavalla. Kolumbiassa pavut käsitellään tyypillisesti märkämenetelmällä, jolloin kahvin mausta tulee raikkaan hapokas. 

Kolumbialaisessa kahvissa on Pauligin päämaistajan Marja Tourin mukaan hyvä ryhti. ”Kahvissa on parhaimmillaan marjaisaa hapokkuutta ja rikasta aromikkuutta.

Kahvi on maan kansallisylpeys 

Vaikka kahvi on Kolumbian kansallisylpeys ja bruttokansantuotteen kannalta merkittävä asia, kulttuurillisesti ja sosiaalisesti kahvihetki ei ole kolumbialaisille yhtä merkityksellinen kuin suomalaisille. Suomalaiset kuluttavatkin vuodessa kuusinkertaisen määrän kahvia kolumbialaisiin verrattuna: suomalaiset nauttivat keskimäärin henkilöä kohden 12 kiloa raakakahvia vuodessa, kun vastaava luku Kolumbiassa on kaksi. 

Suomessa Pauligin brändilähettiläänä toimii Pauligin Paula. Kolumbiassa vastaavanlainen kahvilähettiläs on Juan Valdez. Hakemuksia uudeksi lähettilääksi tulee valtavasti ja kun maassa järjestetään merkittävä kahvitapahtuma, Juan Valdez on takuuvarmasti paikalla. 

Lue lisää Kolumbiasta:

Pauligin Paulan ja Roni Backin matka Kolumbiaan marraskuussa 2018

Pauligin raakakahvin hankinnasta vastaava András Koroknay-Pál Kolumbiassa keväällä 2017

Mikä tekee kahvinviljelijän onnelliseksi? Lähde mukaan vierailulle kolumbialaisille kahvitiloille ja katso, mitä viljelijät kertovat työstään ja elämästään.

Tutustu Kolumbian viljelijöihin lisää YouTubessa!

Tutustu, miten alkuperämaa maistuu Origins Blend Colombia -kahvin makumaailmassa. 

Jaa sivu:
Seuraava artikkeli
Back to top