Märkämenetelmä on vaativampi, vaikeampi ja kalliimpi kuin kuivamenetelmä. Tässä menetelmässä kypsistä kahvimarjoista poistetaan ensin kuori sekä hedelmäliha mekaanisesti, mieluiten 10 tunnin kuluessa poiminnasta, etteivät pavut ala pilaantua. Tämän jälkeen pavut siirretään vesialtaisiin, joissa niitä seisotetaan 1–2 vuorokautta. Entsyymien aiheuttaman käymisen vaikutuksesta pavut saavat hienon aromin, ja jäljellä oleva hedelmämalto irtoaa helposti huuhtelun aikana.

Käymisen loputtua kahvi pestään perusteellisesti. Pesun jälkeen pavut kuivataan joko ulkona auringossa patiolla tai kuivauskoneessa. Hedelmäliha voidaan käyttää kompostoituna hyödyksi lannoitteena. Märkämenetelmä vaatii runsaasti vettä, minkä vuoksi käsittelylaitokset perustetaan usein joen tai muun vesistön läheisyyteen. Märkämenetelmällä käsitellyt kahvit ovat niin sanottuja pestyjä kahveja, joiden makua voisi kuvata hapokkaan ja raikkaan valkoviinimäiseksi. Tätä menetelmää käytetään Keski-Amerikassa, Meksikossa, Kolumbiassa, Keniassa ja Tansaniassa.

Jaa sivu: