Jaa sivu:

Indonesia on maailman neljänneksi suurin – ja yksi vanhimmista - kahvintuottajamaista. Tämä Kaakkois-Aasiassa sijaitseva maailman suurin saarivaltio koostuu yli 17 000 saaresta. Maan väkiluku on yli 234 miljoonaa ja se onkin asukasluvultaan maailman neljänneksi suurin valtio. 

Indonesia on trooppista aluetta ja metsät peittävät noin 60 prosenttia pinta-alasta. Saarilta löytyy myös miltei sata tulivuorta. 

Käsittelymenetelmä tuo ainutlaatuisen maun 

Maassa on 2 miljoonaa kahvinviljelijää, mutta tilat ovat hyvin pieniä – tilat ovat keskimäärin noin 1-2 hehtaarin kokoisia. Maassa viljellään pääasiassa robusta-lajia mutta arabica-kahvin osuus on kasvamassa. Paulig ostaa Indonesiasta aranica-kahvia Sumatran pohjoisosista.  

Osissa Indonesiaa kahvi käsitellään ainutlaatuisella puolipesumenetelmällä nimeltään Giling Basah. Menetelmä vähentää kahvin hapokkuutta ja antaa kahville ainutlaatuisen, makean ja voimakkaan maun. Indonesialaisessa kahvissa on täyteläinen ja pehmeä suutuntuma, joista voi tunnistaa jopa mausteisia vivahteita. 

Paikallinen kahvikulttuuri murroksessa 

Indonesialaiset eivät perinteisesti ole kovia kahvinjuojia itse, mutta kulttuuri on muuttumassa. Monet paikalliset ovat tottuneet juomaan kahvinsa pikakahvina, jota saa edullisesti tienvarren kojuista.  

Indonesiassa kahvi valmistetaan yleisimmin sekoittamalla kolme teelusikallista kahvinpuruja lasilliseen kuumaa vettä. Kahvin annetaan tekeytyä kupissa muutaman minuutin eikä puruja suodateta pois ennen nauttimista. Joukkoon voidaan sekoittaa kolme teelusikallista sokeria. Kahvi voidaan myös maustaa yrteillä ja mausteilla, kuten sitruunaruoholla ja inkiväärillä.  

 

Pienviljelijöiden elinkeino paranee tuottavuuden kasvulla  

International Coffee Partners kumppanuushankkeemme on toiminut Sumatralla vuodesta 2014 lähtien. Tavoitteena on tukea viljelijöitä kehittämään elinkeinoaan parantamalla viljelyn kannattavuutta, kehittämällä vastuullisia viljelykäytäntöjä sekä tukemalla viljelijöitä varautumaan ilmastonmuutokseen. Projekti on tavoittanut yli 7 000 viljelijäperhettä ja kahvin tuottavuus on kasvanut keskimääräisesti yli 40 prosenttia. Yhteistyön tuloksena myös viljellyn kahvin laatu on parantunut mikä takaa korkeamman hinnan ja siten paremman elinkeinon pienviljelijöille. 

 

Lue lisää International Coffee Partners yhteistyöstä Indonesiassa

Lue, miten Indonesia maistuu Origins Blend Indonesia -kahvissa.

Back to top