Guatemala on noin 17 miljoonan asukkaan maa Väli-Amerikassa. Vuoristoisen maan vaihteleva ilmasto ja ravinteikas maaperä tuottavat ainutlaatuisia ja laadukkaita kahveja.  

Asukasluvultaan Guatemala on Keski-Amerikan suurin valtio. Maan asukkaista 60 prosenttia puhuu espanjaa ja 40 prosenttia erilaisia intiaanikieliä. Aluetta hallinneiden mayojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa.  

Guatemalan nimi tarkoittaa ”puiden maata” ja maa-alasta noin puolet onkin edelleen metsien peitossa. Maassa on myös useampia aktiivisia tulivuoria.

Erinomaiset edellytykset kahvinviljelyyn 

Kahvinviljely alkoi Guatemalassa 1870-luvulla, ja se on ollut tärkeä maatalouden vientituote aina sen viljelyn alkuajoista lähtien. Maassa on noin 120 000 kahvinviljelijää, joista suurin osa on pienviljelijöitä, joiden tilojen keskimääräinen koko on 4 hehtaaria. Pääosin maassa viljellään arabica-lajiketta. 

Guatemalan keski- ja länsiosien vuoristoalueet tuottavat hyviä ja omaleimaisia kahvilaatuja. Vuoristojen vaihtelevassa mikroilmastossa ja vulkaanisessa maaperässä kasvavat korkealaatuiset, auringon kypsyttämät kahvipavut. Kahvi kasvaa yleensä varjopuiden alla – arviolta 38 miljoonaa varjopuuta kattaa noin 260 000 hehtaaria maata. Varjopuut auttavat hillitsemään eroosiota, veden haihtumista sekä parantavat maaperän laatua. Puut lisäävät myös luonnon monimuotoisuutta. Viljelijät käsittelevät kahvin yleensä omalla tilallaan omalla myllyllään, pääosin varjopuiden alla.  

Guatemalan kahvipapujen mausta löytyy pehmeää maitosuklaisuutta ja kardemumman vivahteita. Huippuerässä guatemalalaista kahvia voi tunnistaa herkän hedelmäisiä ja hienostuneita elementtejä. Maku ei ole voimakas tai vahva mutta tyylikkään elegantti. 

Hyvälaatuinen kahvi menee vientiin 

Guatemalassa ihmisten oma kahvinkulutus on vähäistä. Hyvälaatuinen kahvi menee vientiin. Kuten monissa muissakin alkuperämaissa, suodatinkahvi nautitaan Guatemalassa pienistä espressokupin kokoisista astioista sokerin kera.  

Pauligin hankkima guatemalalainen kahvi tulee maan etelä-, keski- ja länsiosista. Pauligilla on kumppanuushanke Volcafen kanssa Cubulcon alueella. Kumppanuushankkeessa keskitytään parhaiden viljelykäytäntöjen kehittämiseen, esimerkiksi tuottavuuden takaamiseksi vaadittavaan kahvipensaiden leikkaamiseen tai tehokkaan ja ympäristöystävällisen lannoituksen neuvomiseen.  

Lue lisää kahvinviljelystä Guatemalassa:

Lue, miten Guatemalan vuoristot ovat vaikuttaneet Origins Blend Guatemala -kahvin makuun.

 

Jaa sivu:
Seuraava artikkeli
Back to top