Kahvi pilaantuu nopeasti, jos sitä ei säilytetä oikein. Kahvi sisältää kasvisrasvaa, joka eltaantuu helposti, samalla tavalla kuin pöydälle unohtunut voirasia. Pilaantuminen johtuu siitä, että kahvi on kosketuksissa ilman, lämmön, valon tai kosteuden kanssa. Kahvi tuleekin aina säilyttää omassa pakkauksessaan, myös kahvipurkin sisällä. Näin kahviin ei pääse happea eikä hajuja esimerkiksi muista elintarvikkeista. Kahvi on hyvä säilyttää huoneenlämmössä, kuivassa paikassa ja valolta suojattuna. Lämmönvaihtelun vuoksi esimerkiksi hellan viereinen kaappi ei ole oikea paikka kahville.

Jos juot kahvia vain harvoin, voit säilyttää tiiviisti suljettua kahvipakettia jääkaapissa, jolloin se säilyy pidempään tuoreena. Hyvä peukalosääntö on, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, se kannattaa säilyttää jääkaapissa. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että paketti on suljettu ilmatiiviisti. Näin voimakkaat ruoan tuoksut eivät tartu kahviin jääkaapista.

Mikäli kahvin käyttämiseen tulee pidempi tauko, sen voi myös pakastaa. Pakastettaessa kahvin tulee olla huolellisesti ja ilmatiiviisti suljettu. Kahvin voi pakastaa joko annospusseissa tai sellaisenaan paketissa. Pakastetun kahvin voi ottaa käyttöön heti, sillä paahdetussa kahvissa ei ole vettä, joten se ei jäädy tai kostu.

Jaa sivu: