Kahvinkeittimen puhdistaminen säännöllisesti on tärkeää. Mikäli kahvipannu on pinttynyt ja siihen on jäänyt kahvin rasvoja, ei kahvista tule hyvää. Jos kahvin sisältämä rasva jää laitteen osiin, se liukenee juomaan ja antaa sille eltaantuneen maun. Käytön jälkeen lasipannu ja suodatin tulisi pestä käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella.

On myös tärkeää muistaa, että aloittaessasi kahvinvalmistuksen, tulee  vesi mitata kahvinkeittimen vesisäiliöön puhtaalla, vain veden annosteluun tarkoitetulla mittakannulla. Näin et siirrä kahvirasvaa koneen putkistoihin.

Perusteellisempi kotikonsti on poistaa putkistoihin jäänyt kahvirasva lämpimällä ruokasoodaliuoksella, johon tarvitset kolme ruokalusikallista ruokasoodaa ja yhden litran vettä.

Kahvirasvan puhdistat suodatinkahvilaitteesta ruokasoodalla

  1. Valmista ruokasoodaliuos (3 rkl ruokasoodaa 1 litraan lämmintä vettä).
  2. Kaada seos kahvinkeittimen vesisäiliöön ja laita keitin päälle. Älä käytä suodatinpaperia.
  3. Kun puolet seoksesta on valunut pannuun, keittimen virta sammutetaan ja seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia.
  4. Vaikutusajan jälkeen keitin käynnistetään uudelleen ja lopun seoksen annetaan valua keittimeen.
  5. Puhdistuksen jälkeen laite huuhdellaan vielä valuttamalla puhdasta vettä pari-kolme kertaa laitteen läpi.

Vastuksen ympärille muodostunut kalkki estää veden kuumenemisen ja hidastaa veden kulkua vedentuloputkessa. On myös tärkeää poistaa kalkki säännöllisesti asianmukaisella kalkinpoistoaineella (esim. Melitta ANTI CALC) noudattaen pakkauksen ohjeita, sillä vastuksen ympärille muodostunut kalkki estää veden kuumenemisen ja hidastaa veden kulkua vedentuloputkessa. Hyvä muistisääntö on poistaa kalkki aina, kun aloitat uuden suodatinpaperipakkauksen (80kpl). Etikka ei sovi kahvinkeittimen puhdistukseen.

Tästä ohjeet kalkinpoistoon:

  • Melitta ANTI CALC (20g) annospussi riittää yhteen käyttökertaan. Liuota pussin sisältö 500 ml:n lämmintä vettä.
  • Kaada kalkinpoistoliuos kahvinkeittimen vesisäiliöön.
  • Kytke virta keittimeen ja juoksuta puolet liuoksesta läpi.
  • Katkaise virta ja anna kalkinpoistoliuoksen vaikuttaa noin 30 minuuttia.
  • Valuta puhdasta vettä laitteen läpi pari kolme kertaa.
Jaa sivu:
Back to top