Jaa sivu:

Pakkauksen tärkeimpänä tehtävänä on suojata kahvin laatu ja maku. Sen tulee suojella kahvia hapelta ja valolta, iskuilta ja pistoilta sekä ennen kaikkea säilyttää kahvi paahtotuoreena ja aromikkaana. Haluamme myös varmistaa, että pakkauksemme ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Pakkauksen osuus kahvin ympäristövaikutuksista on vain muutama prosentti. Tämän vuoksi tärkeintä on, ettei kahvi mene hukkaan, vaan pakkaus suojaa sitä viljelytilalta kuluttajan kuppiin saakka. Tavoitteemme on, että 2030 mennessä kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä ja valmistettu joko uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista.

Hyvä pakkaus suojelee kahvin aromeja

Pakkauksella on monta tärkeää tehtävää. Oikeanlainen pakkaus suojelee sekä itse tuotetta että ympäristöä. Pakkauksen tulee täyttää tietyt laatukriteerit kestävyyden ja tiiveyden suhteen, jottei kahvi joudu kosketuksiin ilman kanssa.

Pauligin valmiiksi jauhettu kahvi pakataan paahtimolla tyhjiö- eli vakuumipakkaukseen. Ensin pakkauksesta poistetaan ilma, sillä lähes hapeton tila estää kahvirasvan pilaantumisen. Useimmat erikoiskahveista ja kahvipavuista puolestaan pakataan pehmeisiin venttiilipakkauksiin. Pakkauksen kyljessä oleva yksisuuntainen venttiili päästää kahviin paahtamisen aikana muodostuneen hiilidioksidin ulos, mutta ei happea sisään. Näiden pakkausmenetelmien ansiosta kahvin maku ja laatu säilyvät erinomaisina, vaikka tuoksu saattaakin joskus olla miedompi.

Pakkausmerkinnät

Kahvipakkauksista löytyvät merkinnät tarjoavat informaatiota käytetyistä pakkausmateriaalista. Katso selitykset merkeille alta.

Tutustu myös merkintöihin, jotka kertovat kahvin valmistustavasta.

Uusiutuvan raaka-aineen ansiosta olemme tällä hetkellä vähentäneet hiilijalanjälkeä reilut 10 %.

Hiilijalanjälki: Uusiutuvan raaka-aineen ansiosta olemme tällä hetkellä vähentäneet hiilijalanjälkeä 30 – 45 % tavalliseen kahvipakkaukseen verrattuna.

Pakkaus on yhdistelmämateriaalia ja LPDE on sen suurin yksittäinen raaka-aine.

C/LPDE: Pakkaus on yhdistelmämateriaalia ja LPDE on sen suurin yksittäinen raaka-aine.

Elintarvikekelpoisen muovin merkki

Pakkauksen elintarvikesoveltuvuus: Tämä merkki on Venäjän markkinoiden vaatimus.

Lajittele / laita roskiin -kehotusmerkki

Lajittele / laita roskiin -kehotusmerkki

Uusiutuvia raaka-aineita yhä useammissa pakkauksissa

Tavoitteenamme on ollut lanseerata yhä useampia kahvejamme pakkausmateriaaliin, johon on käytetty uusiutuvia raaka-aineita. Tavoite on saavutettu hyvin: vuoden 2019 alusta alkaen kaikki Pauligin kaupunkikahvit, Juhla Mokka Luomu- ja Paulig Mundo -vakuumipakatut kahvit on puettu yli 50-prosenttisesti kasvipohjaisista, uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun pakkaukseen ja osa papukahveista 45-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun pakkaukseen.

Tunnistat uudet kahvipakkaukset paketin kyljessä olevasta merkinnästä ”20 %” tai ”30-45 %  less CO₂ on package”. Merkintä kertoo, että olemme tällä hetkellä vähentäneet pakkauspäivityksellä kahvipaketin hiilijalanjälkeä 20 - 45 % riippuen pakkaustyypistä.

Tulevaisuuden tavoitteena yhä helpommin kierrätettävät kahvipakkaukset

Voit lajitella kaikki Pauligin kahvipakkaukset muovinkeräykseen. Niiden kierrättäminen on kuitenkin haasteellista nykytekniikalla. Seuraava kehityskohteemme onkin pakkaustemme kierrätyksen kehittäminen. Esimerkiksi pehmeistä kahvipusseista on onnistuttu tuotekehityksen ansiosta jo jättämään pois alumiini. Jatkamme pakkausten kehittämistä helpommin kierrätettäviksi askel ja tuoteryhmä kerrallaan, ja tavoitteemme on, että 2030 mennessä kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä ja valmistettu joko uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista.

Lue lisää aiheesta:

Opi lisää Pauligin pakkauksista:

Back to top