Tanssii Anskun kanssa

25.4.2014

Tanssinopettaja Ansku Bergströmin sydän sykkii tanssille. Paulan kanssa kahvitellessaan Ansku kertoi nauttivansa pitkistä viikonloppubrunsseista ystäviensä kanssa.

 

Paula: Mitä uutta tanssirintamalta?

Ansku: Olen aina rakastanut tehdä töitä lasten kanssa. Nyt opetan nuorten Move Kids Dance Schoolissa, jossa annan 5–15-vuotiaille mm. latino- ja dancetunteja. Lisäksi valmennan kilpatanssijoita ja olen mukana Jarkko Tammisen Stars Show -kiertueella.

Mikä tanssissa viehättää?

Tanssissa yhdistyvät urheilu, musikaalisuus ja sosiaalisuus. Se on fyysistä liikuntaa ja taidetta yhtä aikaa.

Onko sinulla lempitanssi?

Rumba on suosikkini. Se on liikekieleltään supernaisellinen ja siinä kerrotaan aina rakkaustarina. Toinen lempparini on iloinen ja värikäs samba.

Mitä tykkäät Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmista? Olet ollut nyt kolme kertaa mukana ja Antti Tuiskun kanssa voitittekin komeasti.

Ohjelman teko on rankkaa niin fyysisesti kuin henkisestikin, varsinkin jos kilpailussa pääsee pitkälle. Tanssi vaatii molemmilta osapuolilta innostusta ja erityisesti oppilaalta pitkäjänteisyyttä oppia uusia taitoja.

Voiko ihan jokainen oppia tanssimaan?

Kyllä voi, tärkeintä on oma asenne ja usko, että oppii varmasti. Naisille sanoisin, että antakaa miehillenne mahdollisuus tanssimiseen, antakaa heille tilaa ja aikaa.

Miten kahvi liittyy tanssijan arkeen?

Aamuni alkaa aina kahvilla. Yritän olla kiirehtimättä ja opettelen nauttimaan rauhassa aamiaisesta ilman sähköpostia tai Facebookia. Kun teen koreografioita, niin kahvi piristää ja tuo inspiraatiota. Päivällä juon kahvia, mutta en enää klo 17 jälkeen.

Millaisia ovat parhaat kahvihetkesi?

Viikonloppuisin rakastan käydä brunssilla! Siellä saattaa vierähtää kolmekin tuntia hyvien

ystävien kanssa.

Tykkäät siis käydä kahviloissa?

Pidänperinteisistä, tunnelmallisista kahviloista. Kun käyn ulkona syömässä, haluan aina kahville eri paikkaan saadakseni tuplanautinnon.

Lempikahvisi?

Pidän tummapaahtoisesta luomukahvista. Tummapaahtoinen on jotenkin pehmeämpää ja lempeämpää maultaan. Erikoiskahveista latte on suosikkini.

Kerrotko jonkun kahvimuiston?

Olin Neljän tähden illallinen -ohjelmassa emäntänä ja tarjoillessani kahvia onnistuin kaatamaan

sen vieraani syliin. Eikä siinä vielä kaikki, vaan kaadoin kahvit vielä seuraavankin vieraan syliin! Silloin kyllä nolotti…

Voisitko kuvailla Tanssii Tähtien Kanssa -tanssipartnereitasi erilaisina kahveina?

Antti Tuisku olisi intensiivinen espresso. Jarppi Leppälä on niin periksiantamaton, että hän olisi ehkä Presidentti-kahvi mustana nautittuna. Mert Otsamo olisi ilman muuta macchiato, hän on niin taiteellinen

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top