Lumettoman laskiaisen erilaiset laskiaispullat

1.3.2014

Tänä laskiaisena mäenlasku taitaa jäädä haaveeksi suurimmassa osassa Suomea ja rinteistä ei kuulla perinteistä lorua pitkistä pellavista.

Laskiainen on kuitenkin laskiainen vaikka mäkeen ei pääsisikään. Tästä pitää huolen tietenkin perinteinen kahviherkku, laskiaispulla. Koska laskiaisen ohjelmakaan ei tänä vuonna ei ole se perinteisin, päätin täyttää pullat hieman erilaisilla täytteillä kuin tavallisesti on totuttu. Tuntuuko ajatus tuunatusta laskiaispullasta hassulta vai käydäänkö teillä mieluummin perinteinen väittely hillo– ja mantelimassatäytteisen herkun välillä?

Kokeilin kolme vaihtoehtoista täytettä. Deluxe –versiossa kermavaahdon sijaan pullat täytetään hillolla ja valkosuklaamoussella. Banoffee pie, viime aikojen hittijälkkäri, päätyi ajatuksenomaisesti myös pullan sisään. Viimeinen ehdotus yhdistää itse tehdyn mantelimassan omenasoseeseen. Voin luvata, että lopputulos on vaivannäön arvoinen!

Täytteistä riittää noin 20 pullaan. Perinteisestä poikkeavien laskiaispullien kanssa nautitaan kuitenkin perinteistä kahvia, Juhla Mokkaa.

Sitten resepteihin!

 

Deluxe -laskiaispullat

-Mansikkahilloa

-Valkosuklaamousse:

300g valkosuklaata sulatettuna

6dl kermaa vaahdotettuna

400g maustamatonta tai vaniljanmakuista tuorejuustoa

 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma ja notkista tuorejuusto. Yhdistä ensi suklaa tuorejuustoon ja sekoita sen jälkeen varovasti joukkoon kermavaahto.

Halkaise pullat ja täytä ne hillolla ja moussella. Koristele tomusokerilla tai halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.

 

Banoffee –laskiaispullat

-1 prk kondensoitua maitoa

-Banaanisiivuja

-Kermavaahtoa

Keitä avaamatonta kondenssimaitopurkkia poreilevassa vedessä noin 2-3 tuntia. Tänä aikana maito karamellisoituu ihanan paksuksi toffeeksi. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista.

Puolita pullat ja levitä puolikkaille toffeeta, banaania siivuina ja kruunaa komeus kermavaahdolla. Kokoa pullat ja hunnuta ne tomusokerilla ja halutessasi hitusella kanelia.

 

Omenaiset laskiaispullat

-Omenainen mantelimassatäyte:

200g manteleita

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl omenaososetta

1tl kanelia

-Kermavaahtoa

Paahda mantelit kuivalla pannulla tai uunipellillä kullanruskeiksi ja anna jäähtyä. Jauha mantelit sokerin kanssa monitoimikoneessa tai vanhanajan jauhimella. Lisää seokseen omenasose, mausta kanelilla ja sekoita tahnaksi.

Halkaise pullat ja koverra sisusta hieman, jotta saat täytteelle sopivan kolon. Jaa täyte koloihin ja pursota päälle kermavaahtoa. Lisää pullan lakki ja viimeistele herkku tomusokerihunnulla.

 

Sitten vain nauttimaan! Mikä on sinun suosikkisi?

 

 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top