Paulig Instituutin ihastuttavat kouluttajat Emmi ja Ulla

12.2.2014

Pauligin Instituutti Vuosaaren paahtimolla tarjoaa kotoisan keitaan oppia kahvin saloja ammattilaisten johdolla. Kursseja järjestetään pääasiassa ammattilais-baristoille mutta tarjontaa löytyy myös tuikitavallisille kahvi-intoilijoille. Instituutin hurmaavat kouluttajat Emmi ja Ulla tartuttavat intohimonsa kahviin myös kurssilaisiin. Tytöt kertovat kahvialan viimeisimmät kuulumiset ammattilaisten näkökulmasta, sekä vinkkaavat ihanimmat kahvilat nyt myös blogin muodossa tällä sivustolla. Tutustutaanpa tyttöihin hieman tarkemmin.

Emmi Ullasta

Ullan on aina iloinen ja pirteä. Rakastan hänen päättäväistä temperamenttiaan. Ullalla on tapana olla aina viisi minuuttia etuajassa ja soittaa kaksi minuuttia ennen tapaamisaikaa: ”Emmi, missä sä oot?”

Töissä Ulla on hyvin järjestelmällinen. Toisaalta välillä vallattomuus paistaa hänen lävitseen ja silloin saamme tietenkin parhaimmat naurut! Ulla on hyvin lojaali ja hänen kanssaan on senkin vuoksi helppo työskennellä. Hän on samanlainen töissä ja vapaalla. Tässä mielessä olemme samanlaisia ja luulenkin sen olevan vahvuus työssämme – olemme molemmat persoonia. Olemme molemmat myös suorapuheisia. Olemme hyvä tiimi varmastikin, koska olemme niin samanlaisia. Ulla ei koskaan aja omaa etuaan toisten kustannuksella.

Ulla tykkää maistella kahveja eri alueilta, joten on hankala arvata hänen suosikkiaan – tosin Kenya on aina hyvää. Viime aikoina hän on innostunut kahvin valmistuksesta Aeropressillä mutta kotona hän keittää kahvinsa pressopannulla. Jos Ullan tekee mieli espressopohjaista juomaa, luulen, että hän valitsee joko espresson tai cappuccinon.

Yksi parhaista yhteisistä muistoistamme Ullan kanssa on matkamme kahvikoulutukseen Berliinissä. Koulutus oli todella stressaava mutta inspiroiva. Loppukokeen ja todistustenjaon jälkeen tutustuimme Berliinin yöelämään. Good times!

Ulla Emmistä

Emmi on yksi rehellisimmistä tuntemistani ihmisistä ja koska hän sanoo kaiken suoraan, minun ei koskaan tarvitse arvailla mitä hän ajattelee. Hän ei myöskään teeskentele olevansa muuta kuin on. Kaikki ihastuvat Emmiin välittömästi, sillä hänen kanssaan on niin helppo tulla toimeen. Hän on niitä ihmisiä, joiden tapaaminen piristää aina.

Luulisin Emmin lempikahvin olevan Kenya Hario V60:llä suodatettuna mutta kotona hänellä on käytössään pressopannu. Varmaa kuitenkin on, että hän on suodatinkahvi-ihmisiä. Ainoa poikkeus on espresso macchiato, josta hän pitää jos se on hyvin tehty. Tykkäämme molemmat maistella uusia kahveja ja kokeilla uusia valmistustapoja.

Minusta on hauskaa kuinka usein monesti valitsemme samanlaisia vaatteita. Ensimmäisenä päivänä, kun Emmi tuli Pauligille töihin, meillä oli vahingossa samanlaiset vaatteet ja kuljimme ympäriinsä kuin kaksoset. Kun Emmillä on koulutus muualla kuin Vuosaaren paahtimolla, tunnen että jotain tärkeää puuttuu.