Kolme kahvilavinkkiä Helsinkiin!

21.8.2014

Vaikka kahvikouluttajan kesälomalla on tarkoitus irtautua arkisesta ahertamisesta, on kahvi silti tärkeä ja ihana osa jokaista päivää. Sen vuoksi lomallakaan, tai matkustellessa, ei malta olla bongailematta mielenkiintoisia kahviloita. Ulkomaan reissut menee usein jännittävien ruokakauppojen kahvihyllyjä tuijotellessa ja uusia kahvijuomia testaillessa. Jos matkan varrelle sattuu uusi kahvila, ei tule kysymykseenkään kävellä sen ohi. Kun kahvi on intohimo ja ammatti, on työ ja huvi yhtä sekamelskaa - ja hyvä niin.

Kesäisessä Helsingissä pyöräillessä, tuli piipahdettua useassakin kahvilassa, joista tässä esittelen kolme. On ihanaa huomata, että Helsingissä avataan uusia kahviloita, ja vanhoissakin riittää kävijöitä. Antaa kahvilakulttuurin kukoistaa!

Bergga (Viides linja 14)

Bergga on Kallion Karhupuiston kupeeseen viime keväänä avattu kahvila. Berggasta löytyy vitriinin täydeltä herkkuja - on suolaista ja makeaa, salaattibaari, lounas, kahveja ja smoothieita. Vieraillessa syöty aamiaissämpylä (paikan päällä leivottu) ja mustaherukka-smoothie mantelimaidolla ilahdutti. Palvelu on ystävällistä ja kohtuullinen hinnoittelu jäi mieleen. Mahtavaa, että Kalliosta löytyy hyviä kahviloita!

Cafe Kokko (Kanavaranta 7)

Cafe Kokko sijaitsee Katajanokalla, Johan & Nyström -konseptikahvilan naapurissa. Kahvila on pompsahtanut kesän aikana esiin lukuisia kertoja niin Instagram-feedissa kuin eri blogeissa, eikä syyttä; tämä kahvila todella on kuvankaunis. Hyvän kahvin lisäksi Cafe Kokon valikoimissa on raakaleivonnaisia ja -piiraita, smoothieita ja mehuja. Tunnelma kahvilassa on hurmaava; kauniissa ympäristössä on ihana pysähtyä ja nautiskella kahvihetkestä kaikessa rauhassa. 

Suvanto (Suvannontie 18)

Kahvila Suvanto on "kahden naisen, ruokatoimittajan ja valokuvaajan, ideasta syntynyt, keväällä 2014 Vallilaan avattu kahvila". Suvanto on niitä paikkoja, joissa kahvin kanssa on aina otettava kakkua. Kesällä nautittu perinteinen mansikkakakku oli niin herkullista, että vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta. Kakkukahvien lisäksi Suvanto tarjoilee aamupuuroa ja keittolounasta. Sijainti Puu-Vallilan kupeessa on mainio, tänne on Suvannon kaltaista kahvilakeidasta kaivattu.