Kahvilavinkki: Кофе На Кухне Pietarissa

22.4.2014

Venäjällä juodaan lähinnä teetä. Kahviloitakin löytyy katukuvasta useita, mutta kahvin laatu vaihtelee paljon. Hyvää, tai ainakin suomalaiseen makuun sopivaa suodatinkahvia, saa todella hakea. Pääsiäisen Pietarin reissulla matkan varrelle osui vinkkaamisen arvoinen kahvila (tai oikeastaan kahvilaketju), jonka kahvia ja tunnelmaa voi lämpimästä suositella.

Кофе На Кухне (eli Kahvia keittiössä) on hurmaava kahvila Fontanka-joen varrella, noin 200 metriä Nevski prospektista. Kahvila ihastuttaa kotoisalla sisustuksellaan ja laadukkaalla tuotevalikoimallaan. Tarjolla on, kahvin ja teen lisäksi, paikan päällä valmistettuja wrappeja ja voileipiä, erilaisia kakkuja ja muffinsseja, sekä pirtelöitä ja tuorepuristettuja mehuja. Palvelu on ystävällistä ja osa henkilökunnasta osaa englantia. Mainitsemisen arvoista on myös se, että tästä kahvilasta löytyy ilmainen wlan ja kahvila on savuton, mikä on poikkeuksellista Pietarissa. Hurmaava lisä on kahvilan nurkkaan kannettu piano, jota asiakkaat voivat halutessaan soittaa. Vierailuhetkellä soittamaan oli innostunut vanhempi herrasmies, joka oli varmasti vähintään puoliammattilainen - niin ihanalta soitto kuulosti kahvilavilinän lomassa!

Omistajilla on muutama samanhenkinen, persoonallinen, kahvila eri puolilla Pietaria: Больше Кофе! (Lisää kahvia!), ДОМОД ja Знакомьтесь, Джо. Kaikissa näissä kahviloissa tarjoillaan maittavaa purtavaa; pientä suolaista ja leivonnaisia, osassa myös lounasta. Pääosassa on kuitenkin kahvi. Valikoimassa on espressopohjaisten kahvijuomien lisäksi käsinsuodatettua kahvia niin aeropressillä, hariolla, chemexillä kuin sifonillakin valmistettuna. Mikäli siis seuraavalla Pietarin matkalla kahvihammasta kolottaa ja mielesi tekee ammattitaidolla valmistettua, laadukasta, suodatinkahvia, suuntaa näihin osoitteisiin:

Кофе На Кухне
Fontanki embarkment, 15

Знакомьтесь, Джо
Liteyny prospekt, 57

ДОМОД
Kamennoostrovsky prospekt, 37, 3rd floor

Больше Кофе!
Alexandrovsky park 3-G