I gott kaffe kombineras råvaror av högsta kvalitet med kompetens

Kvaliteten har varit den bärande kraften i Pauligs verksamhet ända sedan bolaget grundades, och det är också något vi är kända för. Att värna om produkternas kvalitet och att de är trygga är en del av vårt dagliga arbete.

Hyvässä kahvissa yhdistyvät huippuraaka-aineet ja osaaminenFör att göra det använder vi internationella standarder och externa revisioner. Vår kvalitetsledning har förenhetligats i ledningssystemet Paulig Integrated Management System (IMS).

Vi lägger ner stora resurser på att säkerställa att vi har tillgång till råkaffe som motsvarar våra stränga kvalitetskrav från de olika produktionsområdena i världen. Paulig använder nästan uteslutande arabica-kaffe av hög kvalitet. För det betalar vi ett kvalitetstillägg, utöver världsmarknadspriset.

Den sensoriska bedömningen är en viktig del av kvalitetssäkringen i kaffeproduktionen. Innan kaffet når konsumenternas koppar har kvaliteten utvärderats cirka tio gånger genom provsmakning. Provsmakargruppen som består av flera erfarna pauliganställda kontrollerar kaffets utseende, doft och arom i alla faser av produktionskedjan.

Hyvässä kahvissa yhdistyvät huippuraaka-aineet ja osaaminenKvalitetssäkringen omfattar alla faser av kaffehanteringen, från inköpet av råkaffe till den färdiga produkten. Vi undersöker omsorgsfullt råkaffets kvalitetsegenskaper före inköpsbesluten, då kaffet lastas för att skeppas till Finland och då frakten har nått Finland. Alla kaffeprover undersöks i Pauligs eget laboratorium där man bland annat analyserar fukthalten och bönornas storleksfördelning. Varje kaffeprov rostas och bedöms också sensoriskt.

"Våra gemensamma ansträngningar för att föra över kompetens och kunnande till rosteriet i Tver gav toppbetyg i den första revisionen."

- Tiina Partanen, kvalitetschef

Kvalitetsledningen förenhetligas

Hyvässä kahvissa yhdistyvät huippuraaka-aineet ja osaaminenI rosteriverksamheten används ledningssystem som motsvarar de internationella standarderna: miljöledningssystemet ISO 14001, livsmedelssäkerhetssystemet ISO 22000 samt arbetsmiljösystemet OHSAS 18001.

År 2011 sammanfördes de olika systemen i ledningssystemet Paulig Integrated Management System (IMS). I IMS har målen och kraven i de olika systemen sammanlänkats vilket gör det möjligt att förenhetliga verksamhetsmetoderna och modellerna inom koncernen. Dokumentationen för systemen uppdaterades i samband med att den nya Sharepoint-programvaran togs i bruk.

Systemets funktionsduglighet och effektivitet utvärderas regelbundet genom externa och interna revisioner. År 2011 genomfördes totalt 15 revisioner i rosterierna i Nordsjö och Tver.

Rosteriet i Tver fick McDonald's produktsäkerhetscertifikat

Hyvässä kahvissa yhdistyvät huippuraaka-aineet ja osaaminenMcDonald's har egna detaljerade krav på kvalitet och produktsäkerhet som företaget kräver att alla leverantörer följer.

Därför utvärderar McDonald's också leverantörerna för att granska att de följer kraven. Rosteriet i Finland har redan utvärderats i flera år. I rosteriet i Tver genomfördes den första revisionen i november 2011. Rosteriet klarade revisionen med högsta betyg redan på första försöket och fick därmed McDonald's certifikat för produktsäkerhet.

 


« Kvalitet och produktsäkerhet
Back to top