Origins Blend Guatemala &

Maitosuklainen juustokakku

Origins Blend Guatemalassa maistat ihanan pehmeitä maitosuklaisia aromeja. Suklaan ystävä tarjoaakin kahvin siis maitosuklaisen juustokakun kera! Katso alta ohjeet makeaan herkkuun.

Pohja:

180g Digestive-keksejä

60g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:

400g maitosuklaata

400g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl kuohukermaa

Kuorrutus;

200g maitosuklaata

1 1/3 dl kuohukermaa

Tee ensin pohja: Murskaa keksit hienoksi, ja sulata voi tai margariini. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (n. 26 cm). Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Tee sitten täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se jääkaappiin. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa vatkaamalla. Yhdistä hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto sekoittaen täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle tasaisesti ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Valmista lopuksi suklaakuorrutus: Pilko suklaa pieneksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, mutta älä anna sen kiehua. Lisää sitten pilkottu suklaa kerman sekaan ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hieman, kunnes se ei ole enää kovin valuvaa. Kaada sitten kuorrutus kakun päälle varovasti siten, että kuorrutteesta jää kauniita, paksuja valumia kakun reunoille. Koristele kakku esimerkiksi mantelirouheella ja Digestive-keksin muruilla kun pinta ei ole vielä täysin kovettunut. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu riittävästi.