Origins Blend Guatemala &

Granola-maitosuklaakakku

Tätä kakkua voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka aamupalaksi! Granola-maitosuklaakakku on Origins Blend Guatemalan sopivan makea makupari. 

Pohja:

5 kananmunanvalkuaista       

1 1/2 dl sokeria                           

125 g Risenta hasselpähkinäjauhoa                

125 g Risenta Granola Ananas, Chia & Manteli

100 g Risenta mantelijauhoa             

1 tl leivinjauhetta                      

¼ tl suolaa       

 

Murskaa granola hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella ja yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.

Vaahdota valkuaiset sekä sokeri isossa kulhossa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.

Lisää kuivat aineet varoen joukkoon ja kaada hyvin sekoittunut taikina leivinpaperilla vuoratulle 

Ø 24 cm irtopohjavuoalle.

Kypsennä kakkupohjaa 170 asteessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa suklaakuorrutus.

 

Suklaakuorrutus:                        

50 g voita         

1 dl kuohukermaa

200 g maitosuklaata 

50 g Risenta Granolaa

 

Kuumenna voi ja kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Nosta kattila liedeltä, lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita sileäksi.

Hienonna terävällä veitsellä granolaa leikkuulaudalla ja ripottele muruset suklaaseokseen.

Kaada notkea, lämmin suklaaseos jäähtyneet kakkupohjan päälle ja nosta viileään paikkaan hyytymään.

Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti hyvän kahvin kera.