Valitse kahvi
Valitse tarjottava
Valitse teema
Valitse makuvivahde
Origins Blend Guatemala &
Granola-maitosuklaakakku
Tätä kakkua voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka aamupalaksi! Granola-maitosuklaakakku on Origins Blend Guatemalan sopivan makea makupari.
Pohja:
5 kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl sokeria
125 g Risenta hasselpähkinäjauhoa
125 g Risenta Granola Ananas, Chia & Manteli
100 g Risenta mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Murskaa granola hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella ja yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.
Vaahdota valkuaiset sekä sokeri isossa kulhossa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet varoen joukkoon ja kaada hyvin sekoittunut taikina leivinpaperilla vuoratulle
Ø 24 cm irtopohjavuoalle.
Kypsennä kakkupohjaa 170 asteessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on kypsää.
Anna kakkupohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa suklaakuorrutus.
Suklaakuorrutus:
50 g voita
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
50 g Risenta Granolaa
Kuumenna voi ja kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Nosta kattila liedeltä, lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita sileäksi.
Hienonna terävällä veitsellä granolaa leikkuulaudalla ja ripottele muruset suklaaseokseen.
Kaada notkea, lämmin suklaaseos jäähtyneet kakkupohjan päälle ja nosta viileään paikkaan hyytymään.
Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti hyvän kahvin kera.