Santa Marian uusi tuotesarja ja värikkäät kasvistortillat vievät Tex Mexin seuraavalle tasolle

23.8.2021

Pauligin Santa Maria on yksi Euroopan johtavista Tex Mex -brändeistä ja valmistaa vuosittain lähes 100 miljoonaa kiloa tortilloja vuodessa. Tex Mex on jatkanut Suomessa vahvaa kasvua ja tutkimuksen* mukaan joka neljäs suomalainen syö Tex Mexiä useamman kerran kuukaudessa. Pauligin syksyn uutuustuotteet rakentavat entisestään Tex Mex -ruokakulttuuria ja kutsuvat makumatkalle Meksikoon. 

Uusi syyskuun alussa kauppoihin myyntiin tuleva Next Mex -tuotesarja täydentää Santa Maria -brändin Tex Mex -tuotevalikoimaa. Next Mex on täysin uusi tuotesarja, jonka maku eroaa aiemmista Santa Maria Tex Mex -tuotteista. Tuotesarjan lähtökohtana ovat meksikolaiset makuelämykset ja ruokarekoista tutut mielenkiintoiset ja raikkaat makuyhdistelmät.  

– Tex Mex maistuu erityisesti vaihtelunhaluisille ja uusia makuja kokeileville kokkaajille. Tästä syystä Santa Maria haluaa tuoda markkinoille uuden Next Mex -tuotesarjan, josta löytyy intensiivisiä ja vahvoja makuelämyksiä, Pauligin kaupallinen johtaja Rami Kuusisto kertoo. 

Santa Maria Next Mex -sarjan tuotevalikoimasta löytyvät maissista ja vehnästä valmistetut minitortillat, kolme erilaista maustetahnaa kasviksille, kanalle tai lihalle sekä säväyttäviä salsoja: Taqueria, Peach & Chili ja Tomatillo. Lisäksi tuotesarjaan kuuluu raikas ja monikäyttöinen lime- & jalapeñomajoneesi. 

Samaan aikaan Santa Maria -brändin Tex Mex -valikoima täydentyy uusilla porkkanaa ja punajuurta sisältävillä tortilloilla sekä erityisesti kasvisten maustamiseen sopivalla Chili & Lime Taco -mausteseoksella. Porkkana ja punajuuri antavat tortilloille luontaisesti makean ja lempeän maun, joka maistuu myös lapsille. Värikkäät tortillat ovat sekä makuelämys että pirteä visuaalinen elementti kattauksessa. Lisäksi ne ovat kuitupitoisempia kuin vehnätortillat. 

Santa Marian Tex Mex -valikoima täydentyy myös No Salt or Sugar added Taco -mausteseoksella, jonka etuna on se, että jokainen voi itse annostella ruokaansa suolaa oman makunsa mukaan. Mausteseos sopii erityisesti jauhelihalle. 

Trendinä Tex Mexin monipuolinen hyödyntäminen 

Kasvisvaihtoehtojen suosiminen näkyy myös Tex Mex -trendeissä ja tortillat taipuvat myös jälkiruoiksi. 

– Kasvikset ovat olennainen osa Tex Mex -ateriaa ja oiva tapa saada lapsetkin syömään monipuolisesti kasviksia. Nyt kannattaa hyödyntää satokauden parhaita kasviksia, esimerkiksi kukkakaali sopii mainiosti Tex Mexiin ja sen voi valmistaa täytteeksi monella eri tavalla. Pauligin uusia porkkana- ja punajuuritortilloita voi myös hyödyntää monella tapaa, vaikka jälkiruoissa. Vain mielikuvitus on rajana Tex Mex -ruoissa, Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva vinkkaa. 

Tex Mexiä syödään etenkin arkena 

Pauligin teettämän tutkimuksen* mukaan 22 prosenttia Tex Mexiä syövistä vastaajista syö Tex Mexiä nyt useammin kuin kaksi vuotta sitten. Joka neljäs syö Tex Mexiä useamman kerran kuukaudessa. 

– Tex Mex on arkipäiväistynyt ja maistuu suomalaisille yhä useammin. Monet Tex Mex -ruokalajit ovat siirtyneet herkuttelusta osaksi perheen arkiruokailua. Tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Tex Mex sopii arkeen, Kuusisto kertoo. 

Tex Mexiä syödään aikaisempaa useammin, koska sitä on nopeaa ja helppoa valmistaa (68 %), Tex Mex maistuu koko perheelle (39 %) ja koska ihmiset syövät nykyään useammin kotona (29 %). Uusia Tex Mex -reseptejä on kokeillut 14 prosenttia vastaajista.  

Suosituimpia Tex Mex -ruokia ovat tortillat (86 %), nachot (44 %) ja tacot (43 %). Vähiten vastaajille tuttuja herkkuja olivat chalupat (1 %) ja enchilladat (7 %). Kolmen kärki proteiininlähteinä Tex Mexissä ovat jauheliha (81 %), kana (70 %) ja pavut (17 %). Nyhtökauraa käyttää lähes kymmenen prosenttia vastaajista.  

Yli 40 prosenttia vastaajista kokee lisäksi, että ruokahävikin ehkäisy on joko erittäin tai melko tärkeää Tex Mex -ruoassa.

– Tex Mexin raaka-aineet ovat todella monikäyttöisiä aina salaateista keittoihin ja uuniruokiin asti. Uusia makuelämyksiä voi luoda maustamalla arkiruoat Tex Mex -kastikkeilla ja -mausteilla. Mahdollisesti ylijääneet Tex Mex -aterian ainekset kannattaa hyödyntää seuravan päivän ruoissa, Kanerva neuvoo. 

Paulig valmistaa lähes 100 miljoonaa kiloa tortilloja vuodessa 

Tortillat ovat kahvista tunnetun Pauligin suurin tuoteryhmä. Joka päivä syödään noin 700 000 Santa Maria Tex Mex -annosta, pääosin Pohjoismaissa, Manner-Euroopassa ja Baltian maissa. 

– Pauligin tavoitteena on valmistaa ja kehittää tuotteita, jotka ovat hyväksi sekä ihmisille että maapallolle. Vaihtelua ruokavalioon ja vastuullisempia valintoja haetaan nykyään yhä useammin kasvisvaihtoehdoista. Tuomalla markkinoille uusia tuotteita ja reseptejä olemme mukana lisäämässä kuluttajien ruokavalioon enemmän kasviksia ja kasvipohjaisia tuotteita, Kuusisto sanoo. 

– Tex Mex maistuu hyvin erityisesti perheille, ja kategoria jatkoi viime vuonna voimakasta kasvua. Kiivainta kasvu on nuorissa aikuisissa ja aikuistalouksissa. Nielsenin** mukaan Tex Mex -kategorian kotitalouksien ostojen arvokasvu oli yli 9 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Tex Mex vastaa hyvin ihmisten haluun syödä nopeaa ja helposti muunneltavaa arkiruokaa. Lisäksi Tex Mex -aterian lisukkeina toimivat hyvin monenlaiset raaka-aineet, ja siinä voi hyödyntää vaikka edellispäivänä grillattuja aineksia, Kuusisto toteaa. 
 

*Norstat, valtakunnallisesti edustava paneelitutkimus sukupuolen/iän ja asuinpaikan mukaan, tot. 11-15.6.2021, N=1003. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat henkilöt, jotka syövät Tex Mex -ruokaa. 
**NielsenIQ Homescan 52 viikkoa, päättyen 20.6.2021
 

Lisätietoja:
Pirjo Hästbacka, viestintäpäällikkö, Paulig, p. 050 356 8359 

 

 

Tex Mex -vinkkejä arkeen 

  1. Kuumenna tortillaa hetki kuumalla ja kuivalla paistinpannulla, kunnes sen pinta on paahdettu ja hieman kohonnut. Tämä vapauttaa tortillasta makua ja tekee siitä vastapaistetun oloisen. 

  2. Pilko nippu tuoretta korianteria sipulin kanssa. Yhdistelmä antaa mukavaa raikasta, mutta voimakasta makua korianterin ystäville. 
  3. Ruskista hieman maissia öljyssä paistinpannulla, kunnes se saa hieman väriä. Jäähdytä ja sekoita joukkoon 2-3 rkl Santa Maria Lime & Jalapeño -majoneesia. Ripottele joukkoon savupaprikamaustetta tai chipotle-chiliä. Maissin makeus ja majoneesin kermaisuus yhdessä mausteen pienen poltteen kanssa luovat maukkaan kokonaisuuden. 
  4. Leikkaa tortilla kakkupalojen tapaan kolmioiksi, sivele ruokaöljyllä. Asettele palat uunivuoalle ja paista 225 asteessa noin 3-5 minuuttia. Lisää suolaa ja mausteita oman maun mukaan, esimerkiksi savupaprikaa. Tarjoile tuoreet tortillalastut dipin tai guacamolen kanssa. 
  5. Pikapikkelöity punasipuli syntyy, kun pilkot punasipulin ohuiksi siivuiksi ja sekoitat joukkoon ½ dl omenaviinietikkaa, 1 tl oreganoa, 2 rkl suolaa ja 1 tl sokeria. Sekoita ja anna tekeytyä 20 minuuttia ennen tarjoilua. 

Tuoreita suolaisia ja makeita Tex Mex -reseptejä: www.santamariaworld.com/fi/taste/next-mex/

Tex Mex -sanastoa: https://www.santamariaworld.com/fi/taste/tex-mex/tex-mex-yhdistaa-makumaailmat-ja-ihmiset/ 

 

Santa Maria -uutuustuotteet  

Santa Maria -brändin uudet Tex Mex -tuotteet tulevat vähittäiskauppaan myyntiin syys-lokakuussa. Ne tarjoavat makumatkan Meksikoon ja väri-iloa lautaselle. 

Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos 100g  
Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos 100g  
Santa Maria Spice Paste for Beef Tacos 100g  

Maustetahnat on valmistettu jännittävistä raaka-aineista, kuten guajillo chilistä, appelsiinista, kurpitsansiemenistä ja kaakaosta, joita kokoon keittämällä on saatu aikaan intensiivisiä ja syviä makuja. Paista proteiini tai kasvikset ja lisää maustetahna, lämmitä ja tarjoile. Tuotteet eivät sisällä lisäaineita, eikä lisättyä sokeria. 

Santa Maria Taqueria Salsa 155 g  
Raikas, uudenlainen tomaattipohjainen salsa, joka saa syvän ja täyteläisen makunsa juustokuminasta ja guajillo chilistä. Tuotteen reseptissä on vain kasviksia tai hedelmiä ja mausteita. 

Santa Maria Tomatillo Salsa 155 g  
Raikas, kirpeähkö, mielenkiintoinen salsa tomatillosta, korianterilla ja jalapeñolla maustettuna. Tuotteen reseptissä on vain kasviksia tai hedelmiä ja mausteita. 

Santa Maria Peach & Chili Salsa 155 g  
Raikas, uudenlainen kirpeän hedelmäinen salsa, jossa sekoittuu persikka, appelsiinimehu ja chili. Tuotteen reseptissä on vain kasviksia tai hedelmiä ja mausteita. 

Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo 140 g  
Majoneesilla on Tex Mex -ruoassa tärkeä rooli vahvojen makujen tasapainottajana ja annoksen viimeistelijänä. Maultaan mieto ja täyteläinen, mutta kuitenkin raikas. Valmistetaan Suomessa. 

Santa Maria Veggie -tortillat 6 kpl / 240 g porkkana ja punajuuri 
Santa Maria Veggie -tortillat tuovat vaihtelua ja luovat mielenkiintoa Tex Mex -ruokaa kohtaan. Nämä värikkäät uutuustortillat sisältävät porkkanaa ja punajuurta ja sopivat erityisen hyvin niin lapsiperheisiin kuin Tex Mex -buffaankin. Tuotteet sisältävät vähemmän valkoista vehnää, enemmän kasviksia ja kuituja. Porkkana-tortillat sisältävät 31 % porkkanaa ja punajuuri-tortillat 30 % punajuurta. 

Santa Maria Chili & Lime Taco -mausteseos 28 g 
Raikkaan makuinen mausteseos, joka sopii erityisen hyvin kanalle ja kasvipohjaisille proteiinin lähteille. Tuote ei sisällä lisäaineita. 

Santa Maria No Salt or Sugar added Taco 28 g 
Mausteseos, johon voi itse lisätä haluamansa määrän suolaa. Tuote ei sisällä lisättyä suolaa, sokeria, eikä lisäaineita. Mausteseos sopii erityisesti jauhelihalle. 
 

Pauligista  
Paulig on perheomisteinen elintarvikeyritys, joka rakentaa uutta ja vastuullista ruokakulttuuria – sekä ihmisille että maapallolle. Pauligilta saa kaikkea maistuvaa: kahvia ja kylmiä juomia, Tex Mex- ja snacks -tuotteita, mausteita sekä kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Yrityksen brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco.  Vuonna 2020 Pauligin liikevaihto oli 920 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa on yli 2 000 työntekijää 13 eri maassa. He kaikki panostavat lupaukseen ”For a life full of flavour”. www.pauliggroup.com   

Back to top