Viljelijät myyvät kahvinsa eteenpäin joko kahvimarjana tai osittain käsiteltynä, jolloin pavun ympäriltä on poistettu hedelmäliha. Esimerkiksi Costa Ricassa viljelijät myyvät yleensä kahvin eteenpäin marjoina, jolloin laadun säilymisen takia on erityisen tärkeää, että marjat toimitetaan vielä samana päivänä käsittelylaitoksille. Käsittelylaitokset, joissa kahvi prosessoidaan raakakahviksi ja laatu luokitellaan, ovat yleensä joko osuuskunnan tai vientiyrityksen omistamia. Joissakin kahvin alkuperämaissa, kuten Nicaraguassa ja Kolumbiassa, pienetkin kahvitilat käsittelevät kahvimarjat itse. Kahvi myydään niin, että pavun ympärillä on vielä sitä suojaava pergamiinikerros.

Viljelijä toimittaa kahvin aina eteenpäin seuraavalle taholle ketjussa. Riippuen maasta, tilan koosta sekä etäisyyksistä, viljelijä saattaa jopa kantaa kahvin itse osuuskuntaan tai käyttää isoa kuorma-autoa. Kolumbiassa näkeekin usein muuleja kantamassa kahvisäkkejä, kun taas Costa Ricassa puolestaan perinteisiä härkävankkureita. Maissa, joissa välimatkat ovat pitkiä, kuten esimerkiksi Perussa, kahvin viejäyritykset kiertävät kuorma-autoilla hakemassa kahvin viljelijöiltä. Ruandassa kahvia viljellään pienillä saarilla, joten kahvi kuljetetaan veneillä käsittelylaitoksille.

Jaa sivu: