Kahviblendillä tarkoitetaan kahvisekoitusta, jonka makuprofiili on luotu sekoittamalla eri maiden kahveja. Kaupoissa myytävät kahvit ovat yleensä kahvisekoituksia, jotka valmistetaan joko yhteispaahtona tai erillispaahtona. Yhteispaahdossa raakakahvipavuista tehdään sekoitus ennen paahtamista, kun taas erillispaahdossa jokainen raakakahvierä paahdetaan erikseen ja sekoitetaan vasta paahdon jälkeen.

Kahvisekoituksiin saatetaan käyttää jopa 15 eri kahvilaatua, jotta kahville saadaan omaleimainen, tunnistettava luonne. Sekoitussuhdetta muutetaan makuvivahteiltaan erilaisten kahvierien mukaan, jotta myytävä tuote olisi aina samanlainen ja tasalaatuinen. Raakakahvi ei itsessään maistu sille, minkä tavallinen kuluttaja mieltää kahvin mauksi. Aromit syntyvät vasta paahtamisvaiheessa.

Jaa sivu: