Kahvi kuljetetaan Suomeen meriteitse. Alkuperämaassa kahvi lastataan kuljetuskonttiin joko yhteen isoon suursäkkiin tai irrallisina 60 kilon säkkeinä. Yhteen konttiin mahtuu noin 20 tonnia kahvia. Mikäli kuljetuksessa käytetään suursäkkiä, konttiin mahtuu enemmän kahvia. Tällöin kuljetus kuluttaa vähemmän energiaa ja säästää luontoa.

Kun kahvia kuljetetaan suursäkissä, voidaan samalla vähentää vastaanottopäässä syntyvän jätteen määrää. Kahvi kuljetetaan laivalla alkuperämaasta Hampuriin, Antwerpeniin tai johonkin muuhun suureen Euroopan satamaan, josta se tuodaan Helsinkiin pienemmällä rahtilaivalla. Helsinkiin saapuu kahvia viikoittain. Onnellisten papujen matka alkuperämaasta Suomeen kestää kokonaisuudessaan noin neljä viikkoa.

Jaa sivu: