Ilmastonmuutoksen aiheuttamat poikkeukselliset sääolosuhteet tuovat mukanaan valitettavasti myös usein otollisen alustan tuhoeläinten lisääntymiselle. Siksi on tärkeää tukea viljelijöitä sellaisten viljelykäytäntöjen omaksumisessa, jotka ennaltaehkäisevät tuhoeläinten lisääntymistä ilman, että on pakko käyttää torjunta-aineita, tai että niiden käyttö voidaan minimoida. Tällaiset käytännöt ennaltaehkäisevät tuholaisten aiheuttamia vahinkoja ja tukevat muutenkin viljelyn tuottavuutta.

Lannoitteet ja torjunta-aineet kohdistuvat ensisijassa pensaan yleiseen hyvinvointiin, juuristosta lehtiin ja marjoihin. Kahvipapu on marjan sisällä suojassa, joten torjunta-aineet eivät suoraan kohdistu siihen. Luomutuotannossa käytetään luonnonmukaisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Olemme mukana hankkeissa, joissa jaetaan tietoutta ja hyviä maatalouskäytäntöjä viljelijöille. Projektien tarkoituksena on muun muassa minimoida lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttö.

Paulig huomioi toiminnassaan luonnon monimuotoisuuden ja -suojelun alkuperämaissa. Olemme mukana muun muassa International Coffee Partnersin kautta tällaisiin toimenpiteisiin tähtäävissä projekteissa, kuten Conservation Farming  -hankkeessa Tansaniassa. Lisätietoja ympäristön suojelemisesta kahvintuotannossa löydät UTZ:n sivuilta.

Jaa sivu: