Kahvi on satokausituote ja sadot voivat vaihdella vuodesta toiseen, riippuen olosuhteiden otollisuudesta. Kahvin sadonkorjuun ajankohta vaihtelee muun muassa tuottajamaan maantieteellisen sijainnin mukaan. Korjuuajankohtaan vaikuttavat myös marjojen kypsyysaste, sääolot sekä kasvupaikan korkeus merenpinnasta. Kahvia korjataan vuoden jokaisena kuukautena jossain päin maapalloa. Esimerkiksi Brasiliassa sadonkorjuu alkaa huhtikuussa, kun taas Keniassa vasta lokakuussa. Sadonkorjuu kestää noin neljä kuukautta.

Sadonkorjuu voi alkaa, kun marjat ovat kypsyneet kirkkaanpunaisiksi tai keltaisiksi. Korjuutapaan vaikuttavat tilan sijainti ja tyyppi, maaston muodot sekä kypsymisen tasaisuus. Poiminta pyritään tekemään mahdollisimman vähäsateisena aikana, jotta kahvisato saadaan talteen kuivana. Viisivuotiaana kahvipensas tuottaa jo normaalin sadon.

Jaa sivu: