Kahvi poimitaan tuottajamaasta ja tuotantoalueesta riippuen joko käsin tai koneellisesti. Rinteillä kasvava kahvi voidaan poimia vain käsin, mutta tasamaalla korjuukoneiden käyttö on mahdollista. Käsin poiminta on tyypillistä esimerkiksi Kolumbiassa ja Väli-Amerikassa, joissa kahviviljelmät sijaitsevat pääosin jyrkillä vuorenrinteillä ja marjat kypsyvät epätasaisesti. Koneellinen poiminta on mahdollista esimerkiksi Brasiliassa laakeiden tasankoviljelmien ja tasaisesti kypsyvän sadon ansiosta.

Kahvipensaan oksien uloimpien marjojen sisällä on vain yksi papu, jota kutsutaan helmipavuksi. Torapapu on poiminnan jälkeen virheellisesti käsitelty kahvipapu, joka maistuu erittäin epämiellyttävältä. Torapapuja sisältävät raaka-aine-erät hylätään.

Jaa sivu: