Valitse kahvi
Valitse tarjottava
Valitse teema
Valitse makuvivahde
Juhla Mokka &
Mausteinen glögijuustokakku
Juhla Mokka -kahvin kanssa maistellaan jouluna suussa sulavaa glögijuustokakkua. Tämä mausteinen jouluherkku tuo kahvin maut pehmeästi esiin.
Pohja:
- 450 g piparimurua
- 150 g sulatettua voita
Täyte:
- 6 liivatelehteä
- 3/4 dl Glögitiivistettä
Täyte:
- 4 dl löysää vaniljakreemiä
- 500 g maitorahkaa ja tuorejuustoa, valitse suhde makusi mukaan
- 4 dl sokeria
Hyytelö:
- 4 dl glögiä
- 4 liivatelehteä
Ohje
- Valmista pohja filmillä vuorattuun kakkurenkaaseen 23-25 cm: jauha piparkakut ja lisää siihen sulatettu voi. Voit tehdä reseptin myös kolmeksi pieneksi juustokakuksi yhden isomman sijaan.
- Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata kuumaan glögiin.
- Valmista täyte. Vatkaa rahka-juustoseokseen hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana. Lisää vaniljakreemi joukkoon.
- Kumoa massa pohjan päälle hyytymään.
- Vie kakut pakastimeen ja valmista glögistä ja liivatteesta hyytelö.
- Vala hyytelö jäätyneen kakun päälle, anna jähmettyä kylmässä.
- Irrota rengas ja filmi ja koristele teemaan sopivaksi.