Juhla Mokka &

Mausteinen glögijuustokakku

Juhla Mokka -kahvin kanssa maistellaan jouluna suussa sulavaa glögijuustokakkua. Tämä mausteinen jouluherkku tuo kahvin maut pehmeästi esiin.

Pohja:

  • 450 g piparimurua
  • 150 g sulatettua voita

Täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • 3/4 dl Glögitiivistettä

Täyte:

  • 4 dl löysää vaniljakreemiä
  • 500 g maitorahkaa ja tuorejuustoa, valitse suhde makusi mukaan
  • 4 dl sokeria

Hyytelö:

  • 4 dl glögiä
  • 4 liivatelehteä

Ohje

  1. Valmista pohja filmillä vuorattuun kakkurenkaaseen 23-25 cm: jauha piparkakut ja lisää siihen sulatettu voi. Voit tehdä reseptin myös kolmeksi pieneksi juustokakuksi yhden isomman sijaan. 
  2. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata kuumaan glögiin.
  3. Valmista täyte. Vatkaa rahka-juustoseokseen hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana. Lisää vaniljakreemi joukkoon.
  4. Kumoa massa pohjan päälle hyytymään.
  5. Vie kakut pakastimeen ja valmista glögistä ja liivatteesta hyytelö.
  6. Vala hyytelö jäätyneen kakun päälle, anna jähmettyä kylmässä.
  7. Irrota rengas ja filmi ja koristele teemaan sopivaksi.

Back to top