Minulle tuli heti ensimmäisenä työpäivänä selväksi, että täällä Pauligilla panostetaan vastuulliseen yritystoimintaan. Vastuullisuus on vahvasti Pauligin kulttuurissa ja näyttää sujahtavan jokaisen uuden pauligilaisen selkärankaan ennätysvauhtia. Niin tapahtui myös minulle.

 

Ympäristöasiat ovat yksi tärkeä osa-alue, johon meillä panostetaan. Ajatelkaa, täällä Vuosaaren paahtimossa paahdetaan noin 100 miljoonaa pakettia kahvia vuodessa. Melkoinen määrä! Fiksuilla ratkaisuilla voimme siis vähentää paahtimon hiilijalanjälkeä ratkaisevasti. Prosessien energiatehokkuus on viritetty huippuunsa - käytämme tuulivoimaa ja vähennämme jatkuvasti jätteiden määrää. Sekajätettä meillä ei paahtimolla synny enää lainkaan. Ja nyt olemme ottaneet taas uuden merkittävän askeleen.

 

Elokuusta alkaen kahvi Vuosaaren paahtimolla on paahdettu kotimaisella biokaasulla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että paahtimon hiilidioksidipäästöt vähenevät lähes 2700 tonnilla vuodessa, mikä vastaa noin 1300 bensa-auton vuotuisia päästöjä. 

 

Olen ylpeä, että meillä lisätään uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämistä. Tiesittekö muuten, että olemme tehneet asiasta jopa kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen.

 

Maistuuko biokaasulla paahdettu kahvi sitten erilaiselta? Ainakin minulle se jättää erityisen hyvän maun suuhun!

 

Lue lisää meillä käytössä olevasta Gasumin biokaasusta.

 

Jaa sivu: