Suodatinkahvi

Suodatinkahvi valmistetaan joko kahvinkeittimellä tai käsinsuodattamalla. Jauhettu kahvi asetetaan suodatinpaperiin ja päälle kaadetaan kuumaa vettä.

Suodatinkahvi voidaan valmistaa useilla eri tavoilla ja kahvisekoituksilla. Pauligin kahvipakkauksissa oleva suodatinkahvi-ikoni auttaa oikean jauhatusasteen valinnassa. Voit käyttää joko valmiiksi jauhettua kahvia tai jauhaa kahvipavut itse. Maistuvan suodatinkahvin salaisuus on kahvin ja veden oikea suhde sekä puhtaat välineet. Yksi lusikallinen (noin 7 g) kahvia per kuppi (1,25 dl) on oikea kahvin ja veden suhde. 

On suositeltavaa puhdistaa kahvinkeitin päivittäin, sillä keittimeen kerääntyvä kahvirasva aiheuttaa eltaantuessaan kahviin epämiellyttävän maun. Kaada vesi keittimeen erillisellä puhtaalla mitta-astialla varmistaaksesi kahvin raikkaan maun. Erillisen mitta-astian käyttäminen pidentää myös kahvinkeittimen käyttöikää estämällä kahvirasvan päätymisen laitteen sisään.

Helppo tapa puhdistaa kahvinkeitin on käyttää ruokasoodaseosta (3 tl ruokasoodaa 3 litraan vettä). Sekoita ruokasooda ja vesi, kaada laitteeseen ja käynnistä kahvinkeitin. Pysäytä keittäminen 5 minuutiksi sen jälkeen, kun seoksen ensimmäiset tipat ovat pudonneet kahvipannuun. Käynnistä sen jälkeen laite uudestaan ja keitä seos loppuun. Lopuksi keitä vielä 2-3 kertaa puhdasta vettä laitteen läpi.

Ajan myötä kahvinkeittimeen voi kertyä myös kalkkia. Kalkki tulee poistaa kalkinpoistajalla ohjeiden mukaan.

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top