Reilu kauppa

Reilun kaupan sertifikaatti on todistus raaka-aineiden käsittelystä Reilun kaupan kriteerien mukaisesti. Reilun kaupan tuotteet ovat sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestäviä.

Reilun kaupan sertifikaatin kriteerinä on, että raaka-aineiden tuottajat ansaitsevat reilun korvauksen työstään. Reilun kaupan tuotteita koskee takuuhinta eli minimihintavaatimus, joka takaa vilejlijöille maksettavan hinnan korvaavan kestävän tuotannon kustannukset. Takuuhinnan lisäksi Reilun kaupan raaka-aineita hyödyntävät yritykset maksavat tuottajille Reilun kaupan lisää. Reilun kaupan lisä hyödynnetään yleensä koko viljelijäyhteisön tukemiseen. Reilu kauppa ei hyväksy pakko- tai lapsityövoimaa. Reilu kauppa tarjoaa helpon tavan tukea ihmisiä kehittyvissä maissa sekä köyhyyden vähentämisessä.

Reilun kaupan missio on parantaa työskentelyolosuhteita kehittyvissä maissa. Reilun kaupan sertifikaatti voidaan myöntää, kun kaikki kriteerit täyttyvät. Kahvi oli ensimmäinen Reilun kaupan tuote ja on yhä myös tunnetuin niistä. Lue lisää kahvin sertifikaateista.

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top